x close

Cele mai spectaculoase imagini de la Parada de 1 Decembrie din București! FOTO

01 Dec 2017   •   17:01
Cele mai spectaculoase imagini de la Parada de 1 Decembrie din București! FOTO Galerie foto (38) FOTO: Marian Stanescu, Antena 3

Antena 3 vă prezintă noi imagini spectaculoase de la parada militară de 1 Decembrie.

Fotografiile au fost realizate de Marian Stănescu.

Parada militară organizată la Arcul de Triumf de Ziua Naţională, la care au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor statului, s-a încheiat în sunet de fanfară după o oră şi jumătate, timp în care au defilat peste 3.500 de militari şi specialişti, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave.

Citește și: Mii de oameni la parada de 1 Decembrie

Desfăşurarea de forţe pe sub Arcul de Triumf a fost urmărită de câteva mii de bucureşteni, printre care au putut fi observaţi foarte mulţi tineri şi copii.

Printre cei prezenţi în tribuna oficială s-au numărat şeful statului, Klaus Iohannis, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, lideri de partide, reprezentanţi ai Armatei, veterani.

La final, şeful statului, Klaus Iohannis, a dat mâna cu premierul Mihai Tudose şi câţiva membri ai Guvernului, iar câteva minute mai târziu a mers lângă un gard de protecţie, unde a salutat câteva persoane care au asistat la paradă.

La paradă au participat peste 300 de militari străini din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina, dar şi militari răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. Din cadrul detaşamentului au făcut parte şi militari răniţi care au concurat la jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada, unde au obţinut rezultate deosebite.

Comandantul paradei a fost generalul-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.

Citeşte mai multe despre:

imagini parada militara 1 Decembrie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati