Antena 3 CNN Actualitate Celulă de criză la Guvern pentru evacuarea românilor din Israel | Tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu

Celulă de criză la Guvern pentru evacuarea românilor din Israel | Tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu

În urma atacului masiv pornit de Iran asupra Israelului, la Guvern a fost instituită o celulă de criză.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   09:29

Guvernul monitorizează situaţia în zona de conflict şi se pregăteşte să evacueze românii aflaţi acolo.

Luni, premierul va avea încă o şedinţă în cadrul celulei de criză.

De asemenea, Marcel Ciolacu este in contact cu liderii europeni și partenerii externi.

Încă de ieri dimineață, președintele Klaus Iohannis, premierul, președintele Senatului dar și miniștrii de Externe și al Apărării au condamnat atacul si s-au arătat solidari cu poporul evreu.

Ce se va întâmpla în Israel după atacul puternic al Iranului de sâmbătă noaptea

Reuniunea cabinetului de război s-a încheiat fără nicio decizie cu privire la modul în care Israelul va răspunde atacului Iranului.

Armata israeliană a aprobat o serie de planuri defensive, cât și ofensive, însă momentan nu a anunțat dacă va riposta după atacul cu peste 300 de drone și rachete lansat de Iran.

Un oficial de rang din administrația Biden a declarat că a primit asigurări din partea guvernului israelian potrivit cărora statul evreu nu caută să escaladeze în mod semnificativ confruntarea cu Iranul. 

Inițial, miniștrii guvernului israelian de dreapta și legislatorii au făcut presiuni pentru un răspuns rapid și agresiv la atacul aerian al Iranului.

Premierul Netanyahu a amânat însă luarea vreunei decizii cu privire la răspunsul Israelului după ce a avut o conversație cu Joe Biden. 

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei Israel Iran
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close