Antena 3 CNN Război în Israel Radu Filip, MAE, anunț de ultimă oră despre românii din Israel: "Trebuie să fie precauți"

Radu Filip, MAE, anunț de ultimă oră despre românii din Israel: "Trebuie să fie precauți"

Purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor de Externe, Radu Filip a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre situația românilor din Israel.

de Ştefan Petrică    |    14 Apr 2024   •   11:44

Purtătorul de cuvânt MAE a declarat că nu există români în pericol în Israel, și că până în prezent, nu a fost solicitat sprijin consular.

"Nu sunt români în pericol. Până la acest moment, misiunile noastre diplomatice, nu au recepționat solicitări de asistență sau solicitări de sprijin consular.

Misiunile noastre din regiune, mă refer la cele din Israel, la cele din Iran, sunt în permanență legătură cu cetățenii noștri români, rămânând să ofere sprijin în măsura competențelor legale. 

Spațiul aerian s-a redeschis în această dimineață, cursele aeriene și-au reluat zborurile. Cetățenii români vor reveni în țară. Nu a fost solicitat, așa cum am spus, sprijin de ordin consular.

Recomandarea MAE este de a evita orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

Detalii cu privire la aceste informații, precum și datele noastre de contact pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare, sunt disponibile pe www.mae.ro", a spus Radu Filip.

Întrebat ce recomandări are pentru românii care au programate călătorii în acea zonă, purtătorul de cuvânt a spus:

"Am reiterat recomandarea adresată cetățenilor români de a evita călătoriile acolo. Această recomandare este în vigoare din luna octombrie anul trecut. De asemenea, celor care se află pe acele teritorii să fie precauți, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate, și să respecte cu strictețe eventualele recomandări ale autorităților locale", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor de Externe, Radu Filip, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Israel Radu Filip MAE romani Israel
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close