Antena 3 CNN Actualitate Peste 600 de centre de îngrijire a vârstnicilor din toată ţara controlate de ANPC. Ce nereguli au depistat inspectorii

Peste 600 de centre de îngrijire a vârstnicilor din toată ţara controlate de ANPC. Ce nereguli au depistat inspectorii

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în 76 de unități, în urma a 605 controale făcute în centre de îngrijire a vârstnicilor din întreaga țară.

Peste 600 de centre de îngrijire a vârstnicilor din toată ţara controlate de ANPC. Ce nereguli au depistat inspectorii
Sursa foto: ANPC arhiva
de Silvia Preda    |    31 Mar 2023   •   18:09

Mucegai în spații de cazare, mobilier deteriorat, supraaglomerare sau medicamente expirate, sunt o parte dintre nereguli.

Potrivit unui comunicat al ANPC, au fost făcute 605 acțiuni de control, în urma cărora, pentru neregulile descoperite, au fost date 459 de amenzi contravenționale, în valoare de peste 3,6 milioane de lei și 433 de avertismente.

Citeşte şi: Cunoscut restaurant italian din București, închis de ANPC! Ce nereguli grave au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

De asemenea, s-a dipus oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme, în valoare de peste 90.000 lei, și oprirea temporară a prestării serviciilor în 76 de unități.

Printre neregulile constatate se numără existența mucegaiului în spațiile de cazare, folosirea mobilierului deteriorat, a unor perne vechi, uzate, pătate, fără huse de protecție, funcționarea în spații insalubre și deteriorate, neafișarea programului de vizită, a procedurii de admitere, a tarifelor, a pliantelor informative privind activitățile derulate și serviciile oferite sau folosirea unor medicamente cu termen de valabilitate depășit.

Inspectorii au mai constatat supraaglomerarea spațiilor de cazare sau cazare în spații improprii, utilizarea unor produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare, produse desigilate păstrate la temperatura mediului ambiant, folosirea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită, folosirea unor vitrine frigorifice pentru depozitarea produselor și preparatelor insalubre, cu praf în exces, rugină și chedere cu mucegai, gheață în exces, lipsa unora dintre autorizațiile de funcționare, utilizarea unor lenjerii de pat și saltele neconforme, neigienizate, cu pete, lipsa unor robineți la baie sau a altor elemente din baie, existența unor uși deformate, existența igienei precare în băi și spațiile de cazare.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close