Antena 3 CNN Actualitate Jaf la Centrul de Recuperare pentru Veterani! Doi hoți au furat toate cablurile de la instalația electrică

Jaf la Centrul de Recuperare pentru Veterani! Doi hoți au furat toate cablurile de la instalația electrică

Hoții au furat instalația de curent electric de la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealul din Târgoviște. Lovitura s-a dat în prima zi din an iar paguba se ridică la suma de 10.000 de euro.

Jaf la Centrul de Recuperare pentru Veterani! Doi hoți au furat toate cablurile de la instalația electrică
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    03 Ian 2021   •   17:15

Lucrările de amenajare reîncepuseră cu puțin timp în urmă, după ce ani de zile cei de la Asociația Militarilor Veterani s-au chinuit să obțină finanțare.

Din imaginile de pe camerele de supaveghete se vede că hoții ar fi fost doi bărbați. Lovitura dată la Centrul pentru Veterani este cu atât mai dura cu cât lucrările de amenajare au început în urmă cu doar puțin timp, după ce ani de zile cei de la Asociația Militarilor Veterani au făcut demersuri pentru a obține fondurile necesare finalizării primului pavilion.

Și chiar în luna Noiembrie, o suma mare de bani a fost strânsă la o licitație Artmark a cărei partener oficial a fost Antena 3.

Președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Marius Apostol a declarat duminică, în direct la știrile Antena 3, că au existat două atacuri ale hoților. Hoții au venit la furat prima dată pe 29 decembrie și încă o dată pe 1 ianuarie. Cei doi infractori au furat cablurile de la instalația electrică montată în 2019, la care s-a lucrat și în 2020.

“Pagubele sunt foarte mari, mai ales că noi cu acei bănuți și cu sprijinul Dvs. și al altor oameni am vrut să punem pe piciore primul pavilion la Centrul de Recuperare pentru Veterani.

Săptămâna viitoare o echipa de experți vor merge la fața locului și vor evalua ce anume trebuie să facem. Practic clar o vom lua de la capăt pentru că ei au distrus pe de o parte jos, la laboratoarele medicale, pe de altă parte la etajul unu.” a mai spus Marius Apostol.

Jurnaliști, sportivi și artiști i-au ajutat pe militarii români răniți în misiuni, prin licitaţia caritabilă Artmark

O fotografie donată de Alexandru Găvan, intitulată "Oamenii contemplă Everestul" a fost vândută la licitație pentru 2000 de euro, în timp ce ia de bumbac din zona Mehedinți, donată de jurnalista Carmen Avram, a fost adjudecată pentru suma de 1650 de euro. Banii strânşi erau meniți să ajute la finalizarea primului pavilion al centrului de recuperare şi refacere pentru militarii cu handicap, de la Târgovişte.

Mai multe obiecte donate de personalități au fost adjudecate în cadrul evenimentului caritabil "Pentru cei Rămași" organizat de Casa de licitații Artmark pe 11 noiembrie. Banii vor fi folosiți pentru construirea primului pavilion al centrului de recuperare, refacere şi reablilitare al veteranilor răniți în teatrele de operaţii.

"Noi trebuie să finalizăm cele trei laboratoare medicale și să facem, într-un fel sau altul, acoperișul la primul pavilion de recuperare și refacere", a precizat, la eveniment, un militar rănit pe front, care a trecut prin 13 operații până acum.

30 de militari români au murit în teatrele de operații, în ultimii 30 de ani, iar alți 148 s-au întors răniți. Unii au rămas cu sechele pe viață, după ce au trecut prin operații grele și luni de recuperare în centre specializate în alte țări, în lipsa unui centru de acest fel în România.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close