Antena 3 CNN Actualitate Cererea de eliberare a lui Mircea Băsescu, devansată pe 15 iulie

Cererea de eliberare a lui Mircea Băsescu, devansată pe 15 iulie

Cererea de eliberare a lui Mircea Băsescu, devansată pe 15 iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   14:30

Cererea de eliberare a lui Mircea Băsescu a fost devansată cu o săptămână, astfel că ea se va judeca marţi, pe 15 iulie, după ce Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea avocatului fratelui preşedintelui de preschimbare a termenului. 

 
Ieri, Tribunalul Bucureşti anunţase că cererea urma să fie luată în discuţie pe 21 iulie.

Avocatul lui Mircea Băsescu a depus miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, după ce procurorii anticorupţie i-au prezentat fratelui preşedintelui, marţi, rezultatul expertizei criminalistice a înregistrărilor făcute de fiul lui Bercea Mondial.

Instanţă: Mircea Băsescu promitea INTERVENŢII la preşedinte. Fratele lui Traian Băsescu, PERICOL pentru ordinea publică

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel - cunoscut ca şi Băsică -, este urmărit penal într-un nou dosar. Băsică este acuzat de cumpărare de influenţă într-un dosar disjuns din cel al lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close