Antena 3 CNN Actualitate Certificat verde pentru vacanța de Paște în Bulgaria. Autoritățile au făcut anunțul

Certificat verde pentru vacanța de Paște în Bulgaria. Autoritățile au făcut anunțul

Persoanele care sosesc în Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, începând cu data de 13 aprilie.

Certificat verde pentru vacanța de Paște în Bulgaria. Autoritățile au făcut anunțul
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2022   •   12:48

Bulgaria a renunţat, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

Certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, a fost impus în Bulgaria în octombrie 2021 pentru accesul în spațiile publice și a generat o serie de proteste, o nouă manifestație fiind anunțată pentru miercuri.

”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri. Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, a spus premierul bulgar Kiril Petkov.

×
Subiecte în articol: Bulgaria certificat verde airsoft
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close