Antena 3 CNN Actualitate O publicație franceză ia în derândere cutremurul din Turcia printr-o caricatură: "Nici măcar nu trebuie să trimiteți tancuri"

O publicație franceză ia în derândere cutremurul din Turcia printr-o caricatură: "Nici măcar nu trebuie să trimiteți tancuri"

Revista franceză Charlie Hebdo a lansat o nouă caricatură care creează controverse. De data aceasta este vizată tragedia produsă în urma cutremurului din Turcia.

O publicație franceză ia în derândere cutremurul din Turcia printr-o caricatură: "Nici măcar nu trebuie să trimiteți tancuri"
Sursa foto: Charlie Hebdo | Gettyimages Burak Kara / Stringer
de Ioana Mircea    |    07 Feb 2023   •   18:05

O caricatură revoltătoare a apărut astăzi în revista satirică Charlie Hebdo, la doar o zi după cutremurul din Turcia care s-a soldat cu mii de victime.

Chiar în aceste momente, operațiunile de salvare a supraviețuitorilor prinși sub dărâmături continuă în condiții dramatice, însă satiriștii francezi au vrut să facă haz de necaz și au publicat o caricatură ambiguă cu tragedia petrecută.

Caricatura surprinde clădiri dărâmate și moloz, aceasta având titlul „Cutremur în Turcia” are subtitlul „Nici măcar nu trebuie să trimiteți tancuri”. 

Presa din Turcia afirmă că desenul care prezintă imaginea unui cartier distrus și moloz este o aluzie oarecum incoerentă la războiul din Ucraina și la sprijinul militar al Europei pentru Kiev. Mesajul „Nici măcar nu trebuie să trimiteți tancuri” face o comparație gratuită între ororile războiului din Ucraina și situația catastrofală determinată de cataclismul natural din sudul Turciei.

Citește și: Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur. "Ar putea fi ei. Cine știe?" 

"Colega mea Franck Brinsolora (RIP) a murit pentru a vă proteja. Dacă stiloul vostru devine criminal și duce din nou la sacrificiile altor colegi polițiști, trebuie să vă prezențați în instanță pentru instigare la ură", a postat pe Twitter Alexandre Boisson, fost polițist și bodyguard al doi președinți ai Franței din 2002 până în 2011.

Ofițerul francez face referire atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo din ianuarie 2015, când mai mulți jurnaliști și polițiști au murit ca urmare a unor desene ofensatoare la adresa religiei musulmanem potrivit aa.com.tr.

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia Charlie Hebdo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close