Antena 3 CNN Externe Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur. "Ar putea fi ei. Cine știe?"

Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur. "Ar putea fi ei. Cine știe?"

Un fenomen atipic a apărut pe cerul orașului Bursa, înainte de cutremurul devastator petrecut ieri în Turcia.

Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur. "Ar putea fi ei. Cine știe?"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / (Demiroren Visual Media)
de Ioana Mircea    |    07 Feb 2023   •   17:11

O formațiune de nori extraordinară a apărut pe cerul orașului Bursa din Turcia, înainte cu două săptămâni de la cutremur. Mulți dintre oameni au crezut că de fapt ceea ce se afla pe cer era un OZN, datorită formei sale circulare atipice.De fapt, a fost vorba despre un nor lenticular staționar.

Acesta se poate forma în apropierea unei zone de munți înalți. Bursa se află în nord-vestul Turciei, la poalele Muntelui Uludag, lângă Marea Marmara. Norul oval, cu inele duble, a stat deasupra orașului aproximativ o oră înainte de a se risipi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Un olandez a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte să se producă | Seismologul Mărmureanu: "E greu!"

Norii lenticulari se formează în principal în troposferă, cel mai de jos strat al atmosferei Pământului. Ei se formează din cauza fluctuațiilor vântului, inclusiv a vântului care se deplasează în jos pe cer, potrivit boston25news.com.

„Lenticularele se formează atunci când vânturile puternice bat pe teren complex, determinând ca vaporii de apă din masa de aer să se comprime alternativ, apoi să se decomprime și, astfel, să se condenseze în forme care oglindesc aproximativ terenul de dedesubt”, potrivit NASA.

Cu toate acestea, internauții au început să creafă că de fapt acel nor ar ascunde o farfurie zburătoare.

 "Ar putea fi ei. Cine știe?" Cred că această invenție este făcută de extratereștrii", sunt doar câteva dintre comentariile de pe contul de Twitter USA Today. 

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close