Antena 3 CNN Actualitate Primarul Cherecheș va depune jurământul când va vrea conducerea penitenciarului în care este închis edilul

Primarul Cherecheș va depune jurământul când va vrea conducerea penitenciarului în care este închis edilul

Primarul Cherecheș va depune jurământul când va vrea conducerea penitenciarului în care este închis edilul
10 Iun 2016   •   19:08

Prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că după validarea mandatului primarului Cătălin Cherecheș de către un judecător în termenul legal de 20 de zile, depinde de administrația penitenciarului în care acesta se află în arest preventiv dacă îi va permite să depună jurământul, iar apoi acesta poate fi din nou suspendat din funcție.

"În principiu, noul primar al municipiului Baia Mare care a câștigat alegerile cu un procent de peste 70% va fi validat de un judecător, în termenul stabilit de lege, adică în 20 de zile. După validare, practic se poate depune jurământul. Teoretic, depinde dacă administrația penitenciarului (Gherla n.red.) va permite să depună jurământul având în vedere situația în care se află. În situația care depune jurământul, rămâne primar pe vechiul mandat. Practic, noul primar este același, iar în cazul prevăzut de lege poate fi din nou suspendat. E o procedură mai complicată, însă se poate aplica potrivit legilor în vigoare" a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close