Antena 3 CNN Actualitate Chestorul Gheorghe Popa, demis în 2008 în urma unui scandal, a fost numit adjunct al şefului Poliţiei Române

Chestorul Gheorghe Popa, demis în 2008 în urma unui scandal, a fost numit adjunct al şefului Poliţiei Române

Chestorul Gheorghe Popa, demis în 2008 în urma unui scandal, a fost numit adjunct al şefului Poliţiei Române
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mai 2013   •   11:38

Chestorul Gheorghe Popa, demis în 2008 de la conducerea Poliţiei Române, în urma scandalului privind achiziţia unor maşini pentru IGPR, va fi, începând de luni, adjunct al şefului Poliţiei, în locul lui Viorel Vasile.
   
Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au declarat vineri, că Gheorghe Popa va ocupa de luni funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Române, în locul lui Viorel Vasile, căruia urma să îi expire împuternicirea, informează Mediafax.

Vasile Viorel a solicitat să îi înceteze mai devreme împuternicirea, din motive personale.
   
Potrivit surselor citate, Gheorghe Popa va avea în subordine Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor.
   
Înainte să fie împuternicit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa ocupa funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale Mobilizare Operaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
   
Chestorul Vasile Viorel se întoarce pe  funcţia de director al Direcţiei de Investigaţii Criminale, pe care o ocupa la data la care a fost împuternicit director al Direcţiei de Investigaţii Criminale. 
   
Gheorghe Popa a fost demis de la şefia Poliţiei Române în octombrie 2008, când Ministerul de Interne era condus de Cristian David.
   
Presa relata atunci despre o achiziţie pe bani publici făcută de Ministerul Internelor, prin care urmau să fie cumpărate autovehicule Dacia Logan la 45.000 de euro, preţuri care, dacă se adaugă şi taxele de leasing asociate, ajungeau la aproximativ 70.000 de euro. Subiectul a fost menţionat inclusiv de către preşedintele Traian Băsescu, acesta criticând cheltuielile.
   
Chestorul Gheorghe Popa a fost demis de la conducerea Poliţiei Române pentru management defectuos în derularea programului de achiziţie a autospecialelor de poliţie, potrivit cererii de eliberare din funcţie trimisă de Cristian David premierului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu.
   
Presa relata atunci că Popa a fost doar un ţap ispăşitor şi că ministrul David a evitat astfel răspunderea pentru afacere, pasând-o pe umerii şefului Poliţiei.
   
Chestorul de poliţie Gheorghe Popa preluase funcţia de şef al Poliţiei Române în octombrie 2007, după ce predecesorul său, Dan Valentin Fătuloiu, a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a prelua conducerea Biroului ataşatului afacerilor interne.
   
În perioada 2005-2007, Gheorghe Popa a fost adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, anterior director al Institutului de Criminalistică din IGPR (2004-2005), şef al Serviciului de Investigaţii Criminale la IPJ Dâmboviţa (între 2002 şi 2004).
   

×
Subiecte în articol: seful politiei romane
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close