Antena 3 CNN Actualitate Doi criminali, lăsați în libertate pentru că Tribunalul nu a motivat decizia la timp. Agresorii își recunoscuseră faptele

Doi criminali, lăsați în libertate pentru că Tribunalul nu a motivat decizia la timp. Agresorii își recunoscuseră faptele

Caz scandalos in Arad! Doi bărbaţi condamnaţi la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor au fost lăsaţi în libertate pentru că Tribunalul nu a motivat decizia la timp. Chiar dacă cei doi indivzi şi-au recunoscut faptele, cazul a fost trimis spre rejudecare.

Doi criminali, lăsați în libertate pentru că Tribunalul nu a motivat decizia la timp. Agresorii își recunoscuseră faptele
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    13 Iun 2023   •   09:48

Doi oameni ai străzii, trimiși în judecată pentru tentativă de omor într-un dosar în care au fost acuzați că, în timp ce se aflau într-o casă părăsită, l-au înjunghiat pe un al om al străzii, de la care au luat un telefon mobil și 30 de lei, au fost condamnați inițial la 13 ani de închisoare. 

Ulterior, Curtea de Apel Timișoara a dispus desființarea hotărârii și trimiterea cazului spre rejudecare pentru că Tribunalul Arad nu a motivat decizia la timp. Astfel, agresorii au fost lăsați în libertate, momentan.

Potrivit rechizitoriului, atât inculpații cât și persoana vătămată erau oameni ai străzii, nu aveau domiciliul stabil, aveau înclinații homosexuale și consumau substanțe psihoactive. În data de 16 septembrie 2022, pe fondul unor neînțelegeri, doi dintre oamenii străzii l-au înjunghiat pe al treilea, acesta din urmă ajungând la spital cu mai multe răni.

Citește și: Un fost politician român, condamnat pentru uciderea iubitei în Irlanda, vrea să fie eliberat. Ce a făcut în sala de judecată

Cei doi agresori și-au recunosut faptele în totalitate faptele. Tribunalul Arad i-a condamnat pe cei doi bărbați acuzați de tentativă de omor la 13 ani de închisoare, iar sentința a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara.

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au desființat sentința Tribunalului Arad și au trimis cazul spre rejudecare pentru că hotărârea de condamnare a fost pronunțată fără a fi motivată.

"În prezenta cauză, în cuprinsul sentinţei Tribunalului Arad nu se regăseşte o motivare fundamentată pe materialul probator administrat atât în cursul urmăririi penale, cât şi în cursul judecăţii în primă instanţă cu privire la soluţia adoptată pe latură penală”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara prin care sentința primei instanțe a fost desființată, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: tribunal Arad crimă
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close