Antena 3 CNN Actualitate Cinci persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu petrol, după descinderile din Timişoara şi Sibiu

Cinci persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu petrol, după descinderile din Timişoara şi Sibiu

Cinci persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu petrol, după descinderile din Timişoara şi Sibiu
25 Sep 2014   •   21:43

Cinci persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu petrol, iar alte două au fost puse sub control judiciar, în urma percheziţiilor de ieri din Timişoara şi Sibiu.

Petroliştii protejaţi de fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, au creat un prejudiciu de 34 de milioane de lei. Potrivit anchetatorilor, mai multe firme specializate în afaceri cu produse petroliere îşi înregistrau facturi fără acoperire, ca să plătească TVA şi impozite mai mici. Toate aceste firme din lanţul evazionist aveau aprobări de funcţionare din partea Vămii.

Cei implicaţi au falsificat inclusiv documente de recepţie sau de însoţire a produselor petroliere. Capul reţelei ar fi fostul consilier judeţean PDL de Sibiu, Dumitru Domnariu. Acelaşi care apare şi în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi consilierul său, Codruţ Marta, sunt acuzaţi că au protejat o reţea de evaziune fiscală.


×
Subiecte în articol: evaziune fiscala Sorin Blejnar
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close