Antena 3 CNN Actualitate Cinci tone de somn, considerat toxic de spanioli, s-ar putea vinde în România

Cinci tone de somn, considerat toxic de spanioli, s-ar putea vinde în România

Cinci tone de somn, considerat toxic de spanioli, s-ar putea vinde în România
Sursa foto: somn toxic
12 Noi 2009   •   17:53

Cantităţi mari de somn, considerat toxic de autorităţile spaniole, ar putea ajunge în România pentru a fi comercializat. Peştele ar urma să ajungă în România prin intermediul firmei Mondo Ivans, deţinută de un imigrant român. Proiectul este girat de guvernul Cataluniei, care încearcă să scape de această specie de prădător ce creează daune faunei autohtone, scrie ziarul spaniol El Pais.

Ministerul Mediului din Spania a demonstrat că acest tip de peşte nu este indicat pentru consumul uman pentru că are un nivel ridicat de mercur. Proiectul spaniol prevede capturarea şi exportul peştelui, cu menţiunea că ?nu este pentru consumul uman?. Cu toate acestea, Valentin Ivanov, fratele proprietarului firmei care va aduce peştele în România, admite că acesta va fi comercializat pentru consumul alimentar.


În prezent, firma a adunat 3 tone de peşte. Pentru ca acesta să fie adus în România, proprietarii vor să mai adune încă 2 tone. ?Când vom aduna 5 tone, le vom trimite în România. Pentru a face făină, şi pentru consum alimentar. Acolo, somnul este un peşte foarte apreciat şi cu cât trimitem mai mult, cu atât va fi mai ieftin? a spus Ivanov, care a adăugat faptul că şi el consumă din când în când din peştele capturat.

Nivelul ridicat de mercur din peşte poate afecta sistemul nervos uman.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: peste toxic somn Mercur Spania România
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close