Antena 3 CNN Actualitate Urșii atacă stânele din țară: Un cioban din Harghita și altul din Prahova au scăpat cu ajutorul câinilor ce le păzeau turmele

Urșii atacă stânele din țară: Un cioban din Harghita și altul din Prahova au scăpat cu ajutorul câinilor ce le păzeau turmele

Un bărbat de 29 de ani, cioban la o stână din Păuleni, Harghita a fost atacat de urs weekendul trecut. Acesta a scăpat de animal cu ajutorul câinilor de la stână. Și un alt păstor, din Prahova, a avut parte de o pățanie similară.

Urșii atacă stânele din țară: Un cioban din Harghita și altul din Prahova au scăpat cu ajutorul câinilor ce le păzeau turmele
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    19 Iul 2021   •   17:14

Tânărul a fost atacat de urs când se afla pe munte, cu oile la păscut, în localitatea Păuleni, județul Harghita. În urma atacului, bărbatul a suferit răni grave la nivelul pieptului.

Ciobanul a fost transportat de urgență la în localitatea Lupeni, de unde a fost preluat cu un elicopter și transportat la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș.

Bărbatul a fost operat de urgență, în cursul zilei de ieri. În prezent bărbatul este stabil hemodinamic, conștient, cooperant, având o evoluție favorabilă.

Un alt cioban, de 71 de ani, din Prahova, a fost atacat de urs weekendul trecut

Polițiștii Postului de Poliție Măneciu, județul Prahova, au fost sesizați prin 112, de către un bărbat de 71 de ani, că a fost atacat de un urs.

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineață, când bărbatul a ieșit cu oile la păscut. Acesta a reușit să scape cu ajutorul câinilor de la stână, după care a mers acasă.

Un echipaj al ambulanței a dat îngrijiri medicale ciobanului, după care acesta a fost transportat la spital, dar nu a rămas internat. A fost informată Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova.

×
Subiecte în articol: cioban urs spital Harghita prahova
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close