Antena 3 CNN Actualitate Cioloş nu dă bani pe Eurovision. Cum explică premierul

Cioloş nu dă bani pe Eurovision. Cum explică premierul

Cioloş nu dă bani pe Eurovision. Cum explică premierul
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    24 Apr 2016   •   16:22

Premierul Dacian Cioloş nu vrea să ajute cu bani TVR, pentru că se teme că fondurile vor fi folosite în alte scopuri decât participarea la Eurovision. 

Șeful Guvernului a răspuns pe Facebook unei întrebări referitoare la scandalul de la televiziunea publică.

"TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision. Are datorii inclusiv la salariaţii care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condiţiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă guvernul dă bani acestia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision şi nu pe alte datorii”, a răspunsul premierul Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloş mai spune că a informat Parlamentul să schimbe legislaţia ca TVR să intre în măsuri de redresare. 

European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru, ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de peste 10 milioane de euro. 

Cele mai vechi datorii de acoperit provin din perioada 2011 - 2012.

România nu va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs.

Potrivit informaţiilor oficiale, datoria televiziunii publice se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro.

Ultima tranşă de bani ar fi fost plătită de TVR în luna ianuarie, însă numai o sumă infimă din totalul datoriilor, respectiv 250.000 lei. 

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Ovidiu Anton trebuia să eprezentinte România la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", după ce a câștigat Selecția Națională a a competiției, duminică, la Baia Mare.

În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot.

Citiți și România, făcută de râs în presa străină

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Eurovision TVR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close