Antena 3 CNN Actualitate Premierul Cîţu, prudent cu paşaportul de vaccinare. Ce s-ar putea întâmpla în viitor

Premierul Cîţu, prudent cu paşaportul de vaccinare. Ce s-ar putea întâmpla în viitor

Prematură. Aşa a caracterizat prim-ministrul Florin Cîţu discuţia publică legată de necesitatea şi oportunitatea unui aşa-numit paşaport de vaccinare, care să permită accesul în supermarketuri, cafenele şi restaurante, dar şi călătoriile intra-comunitare.

Premierul Cîţu, prudent cu paşaportul de vaccinare. Ce s-ar putea întâmpla în viitor
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Feb 2021   •   15:23

Cîţu nu a exclus apariţia unui astfel de document în viitor, dar insitat că, deocamdată, campania de imunizare anti-COVID sa află abia la început.

"Nu am avut această discuţie în Guvern. Nu este o discuţie oficială. Am văzut discuţiile în spaţiul public. Nu cred că este momentul.

Suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre aşa ceva. Discuţia este prematură. Suntem la începutul campaniei de vaccinare", a afirmat Cîţu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Senatului exclude, preşedintele Camerei nu se hazardează

Preşedintele Senatului exclude, în moment actual, introducerea paşaportului COVID şi spune accentul trebuie să cadă, în continuare, pe măsurile de siguranţă.

"Trebuie să fim responsabili. Să ne vaccinăm, să purtăm mască, astfel încât să fim siguri că scăpăm de acest virus, de această pandemie. Deci problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie", a spus Dragu. 

"Îmi puneți o întrebare la care nu pot să vă dau un răspuns. Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați. Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, când i s-a solicitat să se pronunţe în legătură cu obligativitatea paşaportului de vaccinare.

Pașaportul COVID, la un pas de a deveni realitate. Inclusiv pentru a intra într-un banal supermarket

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni, în scurt timp, un document real şi, mai mult, un act necesar nu doar pentru cei care călătoresc.

Guvernul de la Londra ia în calcul ca paşaportul care atestă imunizarea anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub- uri şi supermarketuri.

O propunere controversată, care provoacă disensiuni în Uniunea Europeană.

Dacă ţări precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea dovezii de vaccinare, Belgia, Franţa, Germania se opun, deocamdată.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu paşaport de vaccinare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close