Antena 3 CNN Actualitate Cîțu vrea să lase şcolile deschise după rata de 6 la mie: "Ne gândim la introducerea testelor de salivă"

Cîțu vrea să lase şcolile deschise după rata de 6 la mie: "Ne gândim la introducerea testelor de salivă"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, astăzi, că şcolile ar putea rămâne deschise, deşi incidenţa COVID a ajuns la 6 la mie în Capitală.

Cîțu vrea să lase şcolile deschise după rata de 6 la mie: "Ne gândim la introducerea testelor de salivă"
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    29 Sep 2021   •   15:22

"E o idee de a ţine unele instituţii deschise peste incidenţa de şase la mie.

În şcoli, ne gândim la introducerea testelor cu salivă", a spus, miercuri, Florin Cîţu.

Şeful de la Palatul Victoria a confirmat că se discută despre eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru școli și că autoritățile se gândesc la introducerea testelor de salivă în școli.

Cîţu:"Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă"

"Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituții care nu e cazul să fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă", a spus premierul după întâlnirea cu Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, DSU și INSP.

Florin Cîţu, ca şi ministrul Educaţiei, preferă varianta şcolii cu prezenţă fizică, explicând că orele on-line nu au avut cele mai bune rezultate.

"Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. 

Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. 

Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut", a punctat premierul.

Școlile ar putea rămâne deschise și după incidența de 6/1000. Cîmpeanu: "Unii sunt speriați de mersul la școală, dar se duc la mall"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți că şcolile ar putea rămâne deschise şi după incidenţa de şase la mie, iar ţara noastră nu este pregătită pentru cursuri online.

"Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie", a spus, anterior, ministrul Educaţiei. 

O decizie în acest sens nu s-a luat, însă până vineri autorităţile vor decide dacă unităţile de învăţământ se închid sau nu la o rată de incidenţă COVID de şase la mie. 

×
Subiecte în articol: şcoli teste salivă COVID-19 Florin Cîțu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close