Antena 3 CNN Actualitate Educație Școlile ar putea rămâne deschise și după incidența de 6/1000. Cîmpeanu: "Unii sunt speriați de mersul la școală, dar se duc la mall"

Școlile ar putea rămâne deschise și după incidența de 6/1000. Cîmpeanu: "Unii sunt speriați de mersul la școală, dar se duc la mall"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți că şcolile ar putea rămâne deschise şi după incidenţa de şase la mie, iar ţara noastră nu este pregătită pentru cursuri online.

Școlile ar putea rămâne deschise și după incidența de 6/1000. Cîmpeanu: "Unii sunt speriați de mersul la școală, dar se duc la mall"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    29 Sep 2021   •   08:58

"Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică. 

Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriați.

Cîmpeanu: "Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall sau alte locuri"

Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marţi, potrivit digi24.ro.

O decizie în acest sens nu s-a luat, însă până vineri autorităţile vor decide dacă unităţile de învăţământ se închid sau nu la o rată de incidenţă COVID de şase la mie. 

Sorin Cîmpeanu: "Creșele și grădinițele rămân deschise"

"După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci marți sunt aproape de 6 la mie. 

Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile de acum, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise", a precizat Cîmpeanu.

În opinia şefului de la Educaţie, la noi nu există conținut digital, echipamente, conectivitate sau profesori pregătiți pentru lecţii on-line.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoli
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close