Antena 3 CNN Actualitate CNA a amendat postul de radio la care ÎPS Teodosie le spunea credincioșilor să nu se vaccineze

CNA a amendat postul de radio la care ÎPS Teodosie le spunea credincioșilor să nu se vaccineze

Consiliul Național al Audioviualului (CNA) a decis, pe 21 octombrie, să amendeze postul de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

CNA a amendat postul de radio la care ÎPS Teodosie le spunea credincioșilor să nu se vaccineze
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    25 Oct 2021   •   19:47

Sancțiunea financiară pentru postul de radio la care ÎPS Teodosie le spunea credincioșilor să nu se vaccineze este de 10.000 de lei.

„După analizarea raportului întocmit de Direcția Control pentru emisiunea „Cuvântul ierarhului” din 14.10.2021 difuzată de postul Radio Dobrogea din Constanța, Consiliul a decis să sancționeze radiodifuzorul cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului”, se arată într-un comunicat de presă.

Art. 3 alin. (2) spune: „Toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

În cadrul emisiunii invocate de CNA, Teodosie a spus radioascultătorilor să nu accepte vaccinarea deoarece sunt apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene. „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”.

Ulterior, BOR a reacționat ferm spunând că "îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică".

 

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie CNA amenda
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close