Antena 3 CNN Actualitate Social IPS Teodosie, răspicat: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“

IPS Teodosie, răspicat: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“

ÎPS Teodosie a îndemnat răspicat credincioşii să nu se vaccineze la emisiunea "Dialog duhovnicesc" de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

IPS Teodosie, răspicat: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“
de Alexandra Dima    |    15 Oct 2021   •   10:51

ÎPS Teodosie spune verde în față ce crede despre vaccinare. Întrebat de realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, ierarhul a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei.

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, care a spus de multe ori că nu se vaccinează din motive medicale, a transmis oamenilor: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, el auzind că în Uniunea Europeană „vaccinul va înceta“. 

ÎPS Teodosie este una dintre vocile radicale ale bisericii, intrând deseori în dezacord cu punctul oficial de vedere al BOR. În perioada pandemiei s-a remarcat nu o dată prin încălcarea regulilor de protecție sanitară. Cu privire la răspunderea legată de cei care s-ar putea infecta în timpul slujbelor ori pelerinajelor unde nu s-a respectat distanțarea, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“.

ÎPS Teodosie dă replica după criticile dure ale Patriarhului: "Doar Dumnezeu poate să mă sancţioneze"

 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close