Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN de ceaţă în mai multe zone din ţară. Cinci curse aeriene sunt anulate sau au întârzieri, la Cluj-Napoca

COD GALBEN de ceaţă în mai multe zone din ţară. Cinci curse aeriene sunt anulate sau au întârzieri, la Cluj-Napoca

COD GALBEN de ceaţă în mai multe zone din ţară. Cinci curse aeriene sunt anulate sau au întârzieri, la Cluj-Napoca
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2012   •   09:14

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţă un cod galben de ceaţă pentru judeţele  Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Cluj, Suceava, Botoşani şi Neamţ este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 11.00 în zonele joase şi pe drumurile naţionale din judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, inclusiv municipiile Târgu Mureş, Alba-Iulia, Sibiu şi Făgăraş.
   
De asemenea, până la ora 12.00 este ceaţă în zonele joase şi pe drumurile naţionale din judeţul Cluj, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca, dar şi pe spaţii extinse în judeţele Suceava, Botoşani şi local în Neamţ, inclusiv pe drumul european E85.
   
Pe drumurile din aceste judeţe, din cauza ceţii vizibilitatea este redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Cinci curse aeriene sunt afectate din cauza ceţii pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, unele fiind anulate, în timp ce altele au întârzieri cuprinse între 4 şi 14 ore, fiind vorba atât despre zboruri interne, cât şi externe, scrie Mediafax.

Cursele afectate de ceaţă erau spre sau de la Bucureşti, Munchen, Zaragoza sau Viena.
   
Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a fost afectat de ceaţă şi duminică şi luni, când au fost anulate, întârziate sau redirecţionate spre alte aeroporturi aproximativ 30 de curse aeriene. Sute de pasageri au stat ore în şir în aeroport, în aşteptarea îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.

PROGNOZA METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE:

MARŢI (20 noiembrie)

Vremea se va menţine în general închisă în sudul şi în estul ţării, unde pe arii restrânse se va semnala ceaţă, izolat persistentă şi, mai ales ziua, vor fi ploi slabe şi burniţe local în Oltenia şi Moldova, pe arii restrânse în Muntenia şi izolat în Dobrogea. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în Banat şi izolat ploi slabe în sudul regiunii. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţã, posibil persistentã în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în sudul Banatului, Oltenia şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în Moldova şi 14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -6 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în vest şi pe litoral. Presiunea atmosferica va creste usor in regiunile extracarpatice.

MIERCURI (21 noiembrie)

Vremea se va menţine în general închisă în regiunile extracarpatice, unde local va fi ceaţã, pe arii restrânse persistentã şi asociatã cu burniţã şi ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se va forma ceaţã, posibil persistentã în Transilvania. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral şi în deltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 1...2 grade în Moldova pânã la 13...14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -8 şi 6 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

JOI (22 noiembrie)

În regiunile extracarpatice, vremea va fi în continuare în general închisã, local se va semnala ceaţã, pe arii restrânse persistentã şi, trecãtor, asociatã cu burniţã şi ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase pe arii restrânse se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime de la -9 grade în estul Transilvaniei pânã la 6 grade pe litoral.

×
Subiecte în articol: ceata
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close