Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Este anunțat pericol de inundații

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Este anunțat pericol de inundații

Meteorologii au emis în această seară cod galben de ploi și vijelii valabil în mai multe județe din țară. Hidrologii avertizează că este pericol de inundații.

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Este anunțat pericol de inundații
Sursa foto: pixabay.com/Hunt on Photos Studio
de Ioana Mircea    |    06 Mar 2024   •   21:15

Meteorologii au emis în această seară un cod galben de ploi și vijelii valabil de la ora 20:35 până la ora 22:30. Sunt anunțate descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 20, 30 l/mp. Codul galben de ploi și vijelii este valabil în 13 localități din județul Arad, respectiv, Bârzava, Bata, Birchiș, Conop, Frumușeni, Lipova, Păuliș, Petriș, Săvârșin, Șiștarovăț, Ususău, Vărădia de Mureș, Zăbrani.

Totodată 15 localități din județul Timiș sunt afectate de acest cod galben, respectiv Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Brestovăț, Făget, Fibiș, Ghizela, Margina, Mașloc, Ohaba Lungă, Pișchia, Recaș, Secaș, Topolovățu Mare, dar și 5 localităţi din județul Hunedoara, Burjuc, Dobra, Gurasada, Lăpugiu de Jos, Zam.

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații în vestul țării. Ei au emis cod galben de inundații valabil până mâine la ora 12.00, în aceste trei județe.

Potrivit avertizării "ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”.

Pericol este pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Strei (județele Hunedoara și Arad), Bega Veche – bazin superior, Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele Timiș și Arad).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Dobra, Bega – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău. Avertizarea este valabilă până joi la ora 12.00.Cod galben de ploi și vijelii Ora 20:35 - 22:30, pottrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: meteo inundatii ploi vijelii
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close