Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de viscol şi ninsoare viscolită, în mai multe județe din țară

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare viscolită, în mai multe județe din țară

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare viscolită, în mai multe județe din țară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Dec 2018   •   08:57

Meteorologii au emis, marţi, cod portocaliu de viscol şi zăpadă puternic viscolită ce determină scăderea vizibilităţii pentru judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Vântul poate depăşi 120 de kilometri la oră în zona montană.

În alte nouă judeţe este cod galben, rafelele de vânt putând ajunge până la 60 de kilomnetri la oră în zona de litoral şi 100 de kilometri la oră la munte.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 11.00, este cod portocaliu în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde, în zona de munte, la peste 1.800 de metri altirudine, se vor înregistra intensificări ale vântului, temporar cu viteze de peste 110-120 km/h.

„Fenomene asociate: ninsoare slabă puternic viscolită ce determină diminuarea vizibilităţii sub 50 m”, anunţă meteorologii. 

Tot până la ora 11.00, este cod galben de viscol, cu rafale ce pot ajunge la 100 de kilometri la oră, în zonele de munte din judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Suceava.

În zonele de munte din judeţele Braşov şi Sibiu, fenomenele pericoluase vor persista până la ora 12.00, iar în zonele de litoral din judeţele Tulcea şi Constanţa, până la ora 14.00.

Pe litoral, vântul va sufla cu viteze de 55 - 65 km/h.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close