Antena 3 CNN Actualitate Codrin Ștefănescu: „E absolut aberant modul cum a justificat refuzarea miniştrilor“

Codrin Ștefănescu: „E absolut aberant modul cum a justificat refuzarea miniştrilor“

Codrin Ștefănescu: „E absolut aberant modul cum a justificat refuzarea miniştrilor“
Sursa foto: foto: captura Antena 3
10 Ian 2019   •   14:37

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a afirmat joi că nu înțelege motivul refuzului lui Iohannis de a numi miniștrii fiindcă propunerile îndeplineau condițiile legale. 

„E absolut aberant modul în care şi-a motivat Klaus Werner Iohannis refuzul de a numi miniştrii propuşi de premier. Sincer, eu aşteptam argumente solide în justificarea acestui refuz, argumente care nu există. În acelaşi timp, România aştepta o mai mare responsabilitate vis-a-vis de Guvern privind completarea componenţei acestuia într-un moment în care a preluat preşedinţia Consiliului UE. Este absolut aberant, în acelaşi timp, modul în care a justificat refuzul său politic pentru aceste nominalizări pe motiv că documentaţia de la Guvern nu a precizat că cei propuşi îndeplinesc articolul 2 din legea 90, ceea ce este la mintea cocoşului, pentru că nu poţi propune membri în cabinet care nu îndeplinesc aceste condiţii. PSD va menţine propunerile, iar guvernul va da un răspuns în conformitate cu legile în vigoare şi deciziile CCR”, a declarat Ștefănescu. 

Președintele Iohannis a trimis două scrisori premierului Viorica Dăncilă în care argumentează refuzul pentru numirile pe care premierului le-a înaintat Palatului Cotroceni, în vederea ocupării funcțiilor vacante din Guvern.

×
Subiecte în articol: Codrin Ştefănescu Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close