Antena 3 CNN Actualitate Un colaborator AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Ce a declarat tânăra la audieri

Un colaborator AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Ce a declarat tânăra la audieri

Un colaborator permanent al grupului AUR a încercat să intre în clădirea Parlamentului cu patru gloanțe în geantă.

de Mia Lungu    |    10 Mai 2023   •   12:00

Update 12:00 Tânăra va fi cercetată în stare de libertate, pentru încălcarea articolului 342, alineatul 1:

"(1) Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţie privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 5 ani."

Update 11:30 Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Update 10:00 Tânăra a recunoscut în fața polițiștilor de la Secția 17 că cele patru gloanțe nu sunt un breloc, așa cum a pretins inițial, ci le-a luat "ca amintire" de la un poligon de tragere, potrivut surselor Antena 3 CNN.

Update 09:05 Colaboratoarea AUR ar fi declarat că gloanțele făceau parte, de fapt, dintr-un breloc de la un poligon de TIR la care a fost recent.

Update 09:00 Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului, a transmis departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor.

Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. 

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect.

Update 08:50 Accesul pe la Camera Deputaților a fost restricționat în urma incidentului. Se intră în Parlament doar pe la Senat.

"În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen.", se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis, pe grupul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, informații confirmate în exclusivitate și la Antena 3 CNN.

Femeia se află deja la audieri iar polițiștii au deschis un dosar penal, potrivit lui Alfred Simonis. Se pare că aceasta este un colaborator permanent al grupului AUR, care venea de câteva luni, zilnic, la Parlament.

Citește și: George Simion, acuzat că e omul ruşilor de un fost premier al Moldovei

Sursele Antena 3 CNN spun că femeia este o tânără de 22 de ani, care face parte din biroul de conducere al AUR, este președintele tineretului AUR și se ocupă de coordonare în cazul protestelor organizate de formațiunea politică.

×
Subiecte în articol: aur gloante parlament
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close