Antena 3 CNN Actualitate Colonelul Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: "Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat"

Colonelul Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: "Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat"

Colonelul de poliție în retragere, psiholog principal și expert poligraf, Liviu Chesnoiu, a descris în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, marți seara, care erau pașii care trebuiau urmați în negocierea cu criminalul de la Onești, care a ucis două persoane pe care le-a ținut sechestrate timp de cinci ore.

Colonelul Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: "Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    02 Mar 2021   •   23:08

"În cariera mea am primit ordine să execut și misiuni de negociator și profiler. Deci va vorbesc în cunoștință de cauză.", a precizat Colonelul Liviu Chesnoiu.

"Eu când l-am privit acest om am contstata că el era o bombă cu ceas. Acest om frustrat, care avea probleme grave psihice, pentru că a fiert în suc propriu atâta timp. A clacat din punct de vedere psihic și va trebui diagnosticat și tratat medicamentos."

"Acest om nu era dispus la dialog. El nu dorea să se împace cu nimeni. El avea un monolog acolo. Nu putea să fie înduplecat"

"Acest om a amenințat din 2016. A trebuit să treacă atâta timp și să ajungă la această nenorocire.

Acest negociator a pierdut foarte mult timp. Dacă pe plan local poliția ar fi primit ok-ul să se ocupe de acest caz, li se dădea mâna liberă. Cel mai bătrân judiciar ar fi intrat în legătură cu acesta și ar fi discutat puțin. Și-ar fi dat seama că acest om nu era dispus la dialog. El nu dorea să se împace cu nimeni. El avea un monolog acolo. Nu putea să fie înduplecat.

Acest negociator ad-hoc ar fi constatat că nu se poate ajunge la nicio înțelegere cu acest om și ar fi trebui să dea ordin comandantul să se acționeze în forță. S-a pierdut foarte mult timp. În acest timp el a fost și mai surescitat, mai nervos, mai coleric, mai amenințător, jignea în dreapta și în stânga.

Cum poți să intrii în negocieri cu un astfel de individ? Acest individ trebuia anihilat imediat."

Asemănări și diferențe față de cazul Caracal

"Oamenii aceștia au o circumstanță atenuantă. De prin 2016 oamenii aceștia nu găseau înțelegere la nimeni și au clacat psihic. E foarte ușor să dăm vina pe ei dar trebuie să dăm vina pe cei care din 2016 nu i-au monitorizat. 

El a amenințat cu arme de foc. N-au făcut nimic să-i asculte. Poate aveau dreptate oamenii aceștia. (n.r. criminalul și soția).

N-a avut nimeni curajul și nu îi lasă pe polițiștii de acolo să acționeze. Polițiștii de acolo cred că sunt mâhniți că nu au fost lăsați să acționeze. Sunt supărați, amărâți, că nu au fost lăsați să acționeze în secunda doi." a mai precizat Colonelul Chesnoiu.

Directorul SIAS despre operaţiunea eşuată de la Oneşti: ''Cum credeţi că aş putea nota eu o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni?

Alexandru Scurtu, şeful SIAS a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre operaţiunea eşuată a celor cinci ore de negocieri soldate cu un dublu asasinat.

Directorul SIAS, Alexandru Scurtu, a vorbit, marţi, în exclusivitate la Antena 3 despre modul în care s-a desfăşurat operaţiunea autorităţilor pentru salvarea celor doi bărbaţi sechestraţi și uciși ulterior de Gheorghe Moroşan.

Cele două victime ale criminalului, Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Pătatu (55 de ani) au suferit mai multe plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa.

Alexandru Scurtu: ''Cum credeţi că aş putea nota eu acum o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni?''

''Domnule Gâdea, dincolo de faptul că sunt profesionişti şi poliţişti şi sunt dedicaţi acestei merserii, cum credeţi că aş putea nota eu acum o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni? Îmi cereți ceva imposibil deocamdată. Eu pot să fiu foarte precis cu privire la activitățile care au fost desfășurate de structurile de acțiuni speciale, pentru că asta a fost preocuparea mea de când am venit aici.

A stabili în mod exact lucrurile care au fost desfășurate, dispozițiile date lor și modul în care ei au acționat. În acest sens pot să aduc clarificări dacă acestea sunt doreite de dumneavoastră. Nu îmi cereți să dau note modului în care dispozitivul a rezolvat situația de a Onești, pentru că mă puneți într-o situația teribil de delicată.

×
Subiecte în articol: colonel Liviu Chesnoiu
Parteneri
Horoscop 4 octombrie 2023. Gemenii pot muta munții din loc
x close