Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană avertizează cu suspendarea fondurilor europene pentru România. Analist economic: "Nu vorbim de evaziunea fiscală, vorbim de creștere de taxe"

Comisia Europeană avertizează cu suspendarea fondurilor europene pentru România. Analist economic: "Nu vorbim de evaziunea fiscală, vorbim de creștere de taxe"

Comisia Europeană a anunțat că vrea să suspende fondurile României, dacă nu micșorăm deficitul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   14:35

Guvernul negociază această situație. A fost deja o primă întâlnire cu șefa PNRR Céline Gaue.

Pe masa coaliției sunt mai multe măsuri care ar putea să facă viața românilor mult mai scumpă și să nu aducă nici foarte mulți bani în buget.

"Văd în fiecare zi noi propuneri de modificări fiscale care vin să bulverseze pe toată lumea.

Asta arată că există o disperare din această perspectivă și că nu au o strategie concertă menită să aducă mai mulți bani la buget.

Citește și: Ştefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Fără fonduri europene nu aveam nicio şansă"

Noi, în loc să reducem cheltuielile bugetare, cum face Germania, care taie din cheltuielile statului să se încadreze în ținta de deficit, le creștem.

Aceste taxe care vor fi introduse de la 1 septembrie nu vor fi de ajuns să ducem deficitul în 4,4%, iar dacă nouă ni se suspendă fondurile europene, înseamnă că ne luăm adio de la investiții în 2023 și probabil în 2024.

Fiecare ministru trebuie să vină cu un plan, să taie de unde trebuie.

Noi nu vorbim de evaziunea fiscală, vorbim de creștere de taxe.

S-ar putea ca toate aceste creșteri de taxe să se întoarcă împotriva guvernului", a declarat Adrian Negrescu, analist economic, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close