Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ştefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Fără fonduri europene nu aveam nicio şansă"

Ştefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Fără fonduri europene nu aveam nicio şansă"

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov a vorbit joi, în cadrul Conferinţei Naționale "Drumul spre dezvoltare şi viaţă civilizată - extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în Ilfov", despre fondurile europene folosite pentru infrastructura de apă şi canal din judeţ.

Ştefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Fără fonduri europene nu aveam nicio şansă"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   13:11

 Vicepreședintele Consiliului Judeţean Ilfov a vorbit despre proiectul de implementare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Ilfov.

"Suntem la un grad de implementare a reteţelei de apă şi canalizare de 30%, dar el va crește considerabil pentru că în momentul de faţă o componentă importantă a acestui proiect le reprezintă stațiile de apă şi epurare. 

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că la nivelul Consiliului Judeţean noi aprobăm un buget de 430 milioane de lei, iar proiectul de apă şi canalizare Ilfov care se proiectează în momentul de faţă este însumat de 520 milioane de euro. Practic, fără fonduri europene, noi nu am fi avut niciodată această şansă de extindere a reţelelor de apă şi canalizare. 

Cele 520 de milioane de euro vor fi investite în 23 de localități. Prin implementarea acestui proiect rezolvăm o parte din problemele de mediu pentru că ne aflăm într-un cerc vicios în care este nevoie de reţele de apă şi canal, astfel încât cetățenii să se poată racorda la astfel de reţele. Din păcate, în judeţul Ilfov am stat foarte mulţi ani cu acele fose septice, care nu sunt nici conforme, nici recomandate. Ca să putem înlocui aceste fose septice avem nevoie de reţele de apă şi canal.

Un alt punct important este sprijinirea persoanelor vulnerabile care au nevoie de ajutor pentru racordare la aceste reţele. În prim fază a proiectului vorbim de 200 de locuitori vulnerabili", a declarat Ştefan Rădulescu. 

Citeşte şi: Bani europeni pentru apă curentă | Conferinţa Naţională România Inteligentă

De asemenea, vicepreședintele şi-a cerut scuze pentru disconfortul pe care locuitorii îl resimt din cauza lucrărilor.

"Este adevărat că acest proiect a provocat şi un anume disconfort în localitățile unde se lucrează. Ne cerem scuze locuitorilor județului Ilfov pentru disconfortul creat acolo unde au loc lucrările. Din păcate nu poţi face acest tip de lucrări fără să creezi şi neplăceri", a mai precizat Ştefan Rădulescu.

Drumul spre dezvoltare și viață civilizată ~ extinderea infrastructurii de apă și canalizare in Ilfov| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Drumul spre dezvoltare și viață civilizată ~ extinderea infrastructurii de apă și canalizare in Ilfov| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close