Comisia Juridică a dat aviz cererii de arestare preventivă în cazul Trăşculescu

de S.T.    |    16 Noi 2012   •   16:15
Comisia Juridică a dat aviz cererii de arestare preventivă în cazul Trăşculescu Foto: Agerpres
UPDATE 17:20- Comisia Juridică a Camerei a decis, vineri după-amiază, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării deputatului PDL Alin Trăşculescu. Au fost 10 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, marţi după-amiază, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu.

Decizia finală va fi luată de plenul Camerei. Marţi va decide dacă încuviinţează sau nu ridicarea imunităţii deputatului PDL şi arestarea sa.

Deputatul Alin Trăşculescu a venit, vineri după-amiază, la Comisia juridică a Camerei, care urmează să discute cererea de arestare preventivă a acestuia. Asaltat de jurnalişti, acesta a declarat că este nevinovat.

"Nu am cunoştinţă de niciun fel de sumă de bani", a mai spus deputatul.

Trăşculescu a venit însoţit de avocat şi a intrat în sala de şedinţe fără a face alte declaraţii.

Şedinţa Comisiei era programată pentru ora 13.00, dar a fost amânată până la 15.30, motivul oficial fiind necesitatea ca membrii Comisiei să studieze dosarul mai mult timp.

Deputatul PDL este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut sâmbătă de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui. Acesta avea interdicţie să părăsească ţara.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Complicele deputatului PDL va sta în arest umătoarele 29 de zile, dacă magistraţii ICCJ nu îl vor pune în libertate la recurs.x close