Antena 3 CNN Actualitate Comisia pentru Cultură şi Media a Senatului condamnă acțiunile în forţă ale ANAF la Antena 3

Comisia pentru Cultură şi Media a Senatului condamnă acțiunile în forţă ale ANAF la Antena 3

Comisia pentru Cultură şi Media a Senatului condamnă acțiunile în forţă ale ANAF la Antena 3
18 Feb 2016   •   13:54

Membrii Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului condamnă acţiunile în forţă ale funcţionarilor ANAF. Comisia pentru Cultură şi Media a Senatului a analizat consecinţele foarte grave pe care intervenţia abuzivă a ANAF, la cinci sedii de televiziune ale Grupului Intact, le poate avea pentru libertatea presei din România, libertate garantată prin Constituţie.

Deloc întâmplător, abuzul ANAF vizează un trust de presă care ocupă o poziţie de lider pe piaţa audiovizuală din România, dar care, ca persoană juridică, nu are restanţe financiare către stat, spun membrii comisiei de Cultură din Senat, care cer măsuri administrative pentru atacul ANAF.

Președintele Klaus Iohannis  a criticat acțiunea în forță a inspectorilor ANAF care au descins la sediile Intact Media Group. Șeful statului a afirmat, miercuri, că abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group este "heirupsită", "nepotrivită".

Premierul Dacian Cioloș a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea agenților să fie una de respect față de cetățeni și față de contribuabili.

Citiți și: Antena 3 condamnă intenția vădită de a suprima cinci institutii media

×
Subiecte în articol: ANAF Senat Klaus Iohannis
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close