Antena 3 Actualitate Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală

Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală

15 Sep 2017   •   16:14
Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: LUKOIL/ Facebook

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală pentru Lukoil România, compania fiind acuzată de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional şi complicitate la evaziune fiscală. În acest dosar sunt cercetate cel puțin 13 persoane. Prejudiciul este  estimat la peste nouă milioane lei.

"S-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. a efectuat achiziţii intracomunitare de bitum rutier de la partenerul LUKOIL NEFTOCHIM Burgas din Bulgaria, pe care le-a livrat pe teritoriul naţional prin interpunerea persoanei juridice EUROPE MASTER DIRECT LIMITED LTD Marea Britanie, fără a colecta şi achita către bugetul statului taxa pe valoare adăugată aferentă acestor achiziţii", potrivit DIICOT.

Cel puțin treisprezece persoane sunt cercetate în dosar, sub control judiciar, fiind acuzate că s-au constituit în patru grupuri infracţionale organizate şi au creat un circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier, ajutate de un reprezentant Lukoil.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close