Antena 3 CNN Actualitate Peste 30.000 de oameni, fără mască, la un eveniment organizat de Nicușor Dan în Capitală

Peste 30.000 de oameni, fără mască, la un eveniment organizat de Nicușor Dan în Capitală

Buluc şi îmbulzeală la concertul Subcarpaţi care a avut loc în deschiderea iMapp.

Peste 30.000 de oameni, fără mască, la un eveniment organizat de Nicușor Dan în Capitală
de Laura Dinu    |    20 Sep 2021   •   14:57

Peste 30 de mii de oameni s-au strâns în centrul Capitalei pentru a admira proiecțiile spectaculoase de pe clădirea Parlamentului.

Oamenii au participat la eveniment pe baza certificatului verde de vaccinare, a dovezii trecerii prin boală, sau pe baza unui test COVID efectuat în ultimele 48 de ore. Însă nimeni nu a purtat mască, iar măsura distanțării sociale nu a fost respectată.

”Este un eveniment organizat de primarul general, sub egida primarului general, pe un fond pe care îl cunoaștem cu toții. Dar nu era domnul Nicușor Dan care spunea că mai ușor cu spectacolele în București? Să trecem peste asta. Nimic din ce a zis nu s-a întâmplat. Iată că nici asta nu se întâmplă, se întâmplă pe bani mulți.

Vineri, pentru că am luat la cunoștință, noi, consilierii generali, despre această inițiativă, având în vedere ratele de infectare mari de la nivelul municipiului București, personal am luat legătura cu primarul general în baza mandatului oferit de colegii mei și i-am solicitat să suspende de îndată această activitate. Eram sigur că intervenția Jandarmeriei va fi una minimă, că Poliția Locală a Municipiului București este pe cale de dizolvare din cauza disoluției și a faptului că, sub comanda acestui domn, care este primar, nu își duce la bun sfârșit atribuțiile și ca atare acesta este rezultatul. 

Adică, pe un fond de 3.000 - 4.000 de îmbolnăviri, pe o cotă de 2,5 în creștere, iată ce ne-a oferit primarul municipiului București, grație inconștienței de care dă dovadă”, a declarat Aurelian Bădulescu, consilier general la Primăria Capitalei.

Punctul de vedere al Primăriei Municipiului București

Accesul spectatorilor la iMapp Bucharest 2021, organizat sâmbătă, 18 septembrie 2021, în Piața Constituției, a fost permis exclusiv persoanelor care au prezentat certificatul verde electronic, alături de un act de identitate, documente care au atestat că se încadrează în una dintre următoarele:

– sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– au efectuat un test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și pot prezenta rezultatul negativ certificat al acestuia, nu mai vechi de 72 de ore;

– au efectuat un test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și pot prezenta rezultatul negativ certificat al acestuia, nu mai vechi de 48 de ore;

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste condiții au fost stipulate în regulamentul de participare și acces, elaborat în conformitate cu normele în vigoare.

Minorii cu vârsta până în 5 ani (inclusiv) nu au prezentat documente la intrarea în eveniment, iar cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani au avut acces în eveniment prezentând documentele menționate mai sus.

De asemenea, pentru persoanele care aveau nevoie de test antigen rapid, a fost amplasat pe Bulevardul Unirii, în intervalul orar 8:00-23:00, un centru de testare aparținând unui laborator autorizat de Ministerul Sănătății, partener acreditat iMapp Bucharest – Complet Medical.

Astfel, aproximativ 900 de persoane s-au testat în centrul respectiv, iar restul participanților au prezentat la intrare Certificatul Verde Electronic (persoane vaccinate, testate RT-PCR/antigen rapid la alte clinici sau trecute prin boală).

Subliniem faptul că siguranța și sănătatea publicului participant la iMapp Bucharest au fost prioritatea principală.

Prin regulamentul de participare și acces, Primăria Municipiului București s-a asigurat că oferă participanților atât o experiență plăcută în timpul evenimentului, cât și siguranță privind sănătatea lor și a celor dragi după iMapp Bucharest.

Publicul a fost informat privind măsurile de prevenție, regulile de participare și acces prin intermediul social media, presei, precum și în locație, prin bannere, mesaje pe ecranul de la scenă și intervenții pe scenă ale prezentatorului.

×
Subiecte în articol: iMapp
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close