Antena 3 CNN Actualitate Conducerea uzinei Dacia oferă bani angajaţilor care renunţă la locurile de muncă. Preţul plecării poate ajunge la patruzeci de salarii medii

Conducerea uzinei Dacia oferă bani angajaţilor care renunţă la locurile de muncă. Preţul plecării poate ajunge la patruzeci de salarii medii

Conducerea uzinei Dacia oferă bani angajaţilor care renunţă la locurile de muncă. Preţul plecării poate ajunge la patruzeci de salarii medii
de S.T.    |    26 Iun 2015   •   12:43
Conducerea uzinei Dacia a găsit o soluţie de compromis pentru a reduce numărul de angajaţi fără să facă disponibilizări. Va oferi între 10.000 şi 100.000 de lei salariaţilor care acceptă să plece de bunăvoie.

Se pare că francezii ar fi dispuşi să plătească sumele pentru aproximativ 300 de angajaţi, deşi numărul celor care s-au înscris în program este deja dublu. Sumele compensatorii oferite variază în funcţie de vechimea în muncă a angajaţilor.

Programul de plecări voluntare de la uzina Dacia s-a bucurat de succes printre angajaţii care mai au puţin timp până la pensie, lucru anticipat de conducerea franceză a uzinei.

Toţi cei care s-au înscris speră să primească sume mari de bani. Preţul plecării variază între patru şi patruzeci de salarii medii.

Au fost însă şi angajaţi care nu sunt de acord să plece, indiferent câţi bani le sunt oferiţi.

Acelaşi plan de plecări a mai fost aplicat la Dacia şi în urmă cu doi ani. Atunci, 200 de angajaţi au primit bani ca să renunţe la locurile de muncă.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close