Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, la Antena 3: "Dacă se rupe alianța USR-AUR există șanse foarte mari să refacem coaliția"

Florin Cîțu, la Antena 3: "Dacă se rupe alianța USR-AUR există șanse foarte mari să refacem coaliția"

Congres PNL septembrie 2021. Florin Cîțu a comentat, în exclusivitate pentru Antena 3, informațiile obținute pe surse de postul nostru potrivit cărora sunt șanse mari de refacere a coaliției cu USR-PLUS.

Florin Cîțu, la Antena 3: "Dacă se rupe alianța USR-AUR există șanse foarte mari să refacem coaliția"
de Gabriel Dano    |    25 Sep 2021   •   15:05

"Dialogul cu colegii de la USR nu a încetat niciodată. Am discutat și de PNRR, dar am discutat și cu liderii politici în această perioadă, cu unii mai mult, cu alții mai puțin. Eu rămân la ceea ce am spus: în momentul în care se rupe alianța USR-AUR există șanse foarte mari să refacem coaliția, de aceea nu am numit pe nimeni în funcțiile care erau și care sunt ale celor de la USR, deci lucrurile rămân la fel până se hotărăsc să se despartă de AUR", a spus Florin Cîțu.

De ce a fost sala de partea lui Lodovic Orban în timpul discursului lui Florin Cîțu

"Din contra. Nu, nu nu, din contra. Este adevărat, am văzut astăzi, surprinzător pentru Partidul Național Liberal, am văzut colegi care strigau demisia propriului Guvern. Și am văzut doar la Dragnea așa ceva. Dar, eu vă spun că sunt oameni cu care voi construi începând de mâine, chiar dacă astăzi în sală s-au comportat așa,

Ați văzut difrența în momentul în care a vorbit domnul Ludovic Orban, cum s-a comportat echipa mea. Se vede diferența și eu acolo veau să duc Partidul Național Liberal", a explicat Cîțu.

Este gata Florin Cîțu pentru o alianță cu PSD?

"Astăzi, de la tribuna Congresului am spus foarte clar că nu susțin o alianță cu PSD. Românii ne-au trimis în Parlamentul României să ținem PSD în opoziție acum și eu vă garantez că îi ținem și după 2024. Eu văd că cei de la USR se roagă de voturile celor de la PSD pentru a da jos Guvernul. Eu nu m-am rugat de PSD, nu mă rog de PSD. Astăzi este despre Partidul Național Liberal și viitorul acestuia pe scena politică din România acum și după 2024", a precizat Florin Cîțu.

Cum le răspunde celor care critică organizarea unui eveniment cu 5.000 de persoane în condițiile în care multe localități sunt în carantină de weekend

"Să știți că au fost respectate toate condițiile și dacă există și alte întruniri și unde se respectă măsurile speciale de precauție ele se pot ține. Nu e nimic special pentru acest congres. Ați văzut că nu s-a făcut nimic special", a subliniat Cîțu.

Când crește salariul minim

"Am spus că va crește salariul minim. Cred că va crește de la 1 ianuarie. Varianta spre care mergem este 10%, anul acesta, dar eu ce vreau este să fie o creștere pe baza unei formule pe care să o aplicăm în fiecare an. Nu vreau să negociem în fiecare an salariul minim, nu vreau să fie un instrument politic. Vreau să fie clar, transparent cum vom merge înainte", a declarat premierul.

Ce le transmite Florin Cîțu românilor afectați de prețurile la energia electrică

"Vor fi în jur de 5.000.000 de gospodării care vor beneficia de această compensare, asta înseamnă aproape 10.000.000 de cetățeni români. Plafonarea prețurilor este diferită, pentru că aici așteptăm să vedem ce se întâmplă în Uniunea Europeană cu alte țări.

Până acum doar Spania a adoptat așa ceva. Nu este așa simplu. România este producătoare de gaze și de energie și trebuie să fim foarte atenți și cu asta, dar eu vă spun că măsura cu care mergem acum este cea de compenare. Ne uităm la toate opțiunile. Eu vă spun că voi avea măsurile pentru ca această iarnă românii să nu sufere din cauza creșterii prețurilor", a spus Florin Cîțu.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close