Antena 3 CNN Actualitate Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania

Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania

Șase copii minori au fost găsiți, joi seara, înfometați și înghețați de frig, de poliția germană, într-un TIR românesc în Erfurt. Şoferul a parcat camionul într-un centru de transport marfă, iar când a revenit la TIR, două ore mai târziu, a observat o fantă în prelata remorcii prin care copiii cereau ajutor cu mâinile întinse.

Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania
Sursa foto: Bild.de
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2021   •   09:24

Cei șase copii, cu vârste între 10 și 16 ani, toți din Afganistan, erau infometaţi şi epuizați, după ce au stat ascunși în camion timp de mai multe zile. Ca să fie găsiți, ei au tăiat prelata TIR-ului, au scos mâinile afară și au început să strige după ajutor.

"Șoferul s-a uitat la zona de încărcare și a descoperit copiii acolo”,  spune un purtător de cuvânt al poliției federale, care a participat la operațiunea de salvare.

Momentul operaţiunii de salvare a polițiștilor a fost filmat şi poate fi văzut AICI

Copiii au avut nevoie de îngrijiri medicale

Copiii au fost duși, peste noapte, la două centre de îngrijire din Erfurt. Cu excepția unor bagaje, nu aveau nimic cu ei, spun poliţiştii. Patru dintre ei au fost interogați în acea seară.

Şoferul român a fost suspectat de introducerea ilegală de străini în țară, iar poliţiştii au deschis o anchetă. Ulterior, această suspiciune nu a fost confirmată, informează publicaţia bild.de

 

 

×
Subiecte în articol: copii înfometaţi TIR Germania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close