Antena 3 Actualitate Copiii de clasa întâi învaţă de mici cine este Udrea. Au caiete speciale care nu sunt aprobate de Minister

Copiii de clasa întâi învaţă de mici cine este Udrea. Au caiete speciale care nu sunt aprobate de Minister

16 Mar 2012   •   23:47
Copiii de clasa întâi învaţă de mici cine este Udrea. Au caiete speciale care nu sunt aprobate de Minister
Sursa foto: Foto: Intact Images

Copiii trebuie să ştie de mici numele de pe scena politică. Ar putea fi o explicaţie pentru faptul că o editură a introdus câteva astfel de nume într-un caiet special de clasa întâi. Degeaba. Celor mici tot la desene animate le stă capul.

Dacă deschidem caietul de clasa întâi la litera U, imediat ne sare în ochi un nume nu tocmai comun în România: Udrea. La litera L - Lavinia. Mai dăm încă o pagină: Ş - Şandru. Prichindeii nu prea au recunoscut personajele.

Editura care a tipărit caietul nu a vrut să comenteze alegerea făcută în privinţa numelor, iar autorii nu au putut fi contactaţi. Părinţii şi bunicii descoperă însă în fiecare an şcolar, cu uimire, ce năzdrăvănii mai sunt prin paginile diverselor materiale didactice.

Multe dintre caietele speciale nici măcar nu sunt aprobate de Ministerul Educaţiei. Circulă însă în şcoli.

Un caiet auxiliar costă, în medie, 7 lei. Puţin de la fiecare părinte, dar se adună mult dacă îi pui la socoteală pe toţi.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close