Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean: Discrepanţa de reacţie a Ungariei la declaraţiile mele şi ale lui Băsescu, pe seama prieteniei preşedintelui cu Viktor Orban

Corlăţean: Discrepanţa de reacţie a Ungariei la declaraţiile mele şi ale lui Băsescu, pe seama prieteniei preşedintelui cu Viktor Orban

Corlăţean: Discrepanţa de reacţie a Ungariei la declaraţiile mele şi ale lui Băsescu, pe seama prieteniei preşedintelui cu Viktor Orban
16 Aug 2013   •   11:33

Ministrul Titus Corlăţean a vorbit, în ediţia de vineri a emisiunii "Se întâmplă în România", despre "discrepanţa de reacţie a guvernului ungar" faţă de declaraţiile făcute de oficialii români.
 
"Guvernul ungar reacţionează la declaraţiile cunoscute ale guvernului României şi nu reacţionază aproape deloc la declaraţiile extrem de războinice, neobişnuite ale preşedintelui Băsescu.

Corlăţean pune lipsa de reacţie a Ungariei la atacul preşedintelui Băsescu pe seama prieteniei care există şi funcţionează între acesta din urmă şi Viktor Orban.

Ministerul de Externe Ungar l-a convocat pe ambasadorul român pentru a-i cere explicaţii legat de declaraţiile, culmea, ale ministrului Titus Corlăţean şi nu ale preşedintelui Traian Băsescu.

În replică, ministerul nostru de externe a avut o reacţie dură şi a transmis printr-un comunicat de presă că această convocare este, de fapt, un exerciţiu de imagine.

Diplomaţia română spune că Ungaria încearcă să promoveze ideea că legislaţia pentru obţinerea cetăţeniei ungare, dubla cetăţenie are ca model legislaţia românească.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Titus Corlăean
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close