Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îi atacă pe unguri: România îşi va asuma leadership-ul PUNERII LA PUNCT a Budapestei. Au atins limita decenţei

Băsescu îi atacă pe unguri: România îşi va asuma leadership-ul PUNERII LA PUNCT a Budapestei. Au atins limita decenţei

Băsescu îi atacă pe unguri: România îşi va asuma leadership-ul PUNERII LA PUNCT a Budapestei. Au atins limita decenţei
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Aug 2013   •   11:22

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului din Harghita, că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", informează Mediafax.
   
Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, Traian Băsescu a afirmat: "Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat".
   
Băsescu, românilor de pretutideni: Declaraţi-vă, fraţilor, români! Nu moldoveni, vlahi sârbi, sau mai ştiu eu ce alte identităţi

Şeful statului român a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei.
   
"Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat preşedintele Băsescu.
   
Băsescu, întrebat de ce circulă liber Viktor Orban în Covasna, Harghita: Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat?

El a susţinut că Ungaria a devenit "în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăţi".
   
"România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Băsescu.
    
Partidul extremist maghiar Jobbik atacă Ministerul Român de Externe şi spune că reacţiile oficialilor de la Bucureşti sunt o provocare menită să îi intimideze pe ungurii din România.

Reacţia vine după ce Ministerul Afacerilor Externe a cerut Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile extremiste pe tema autonomiei făcute de liderul partidului Mişcarea pentru Ungaria.

×
Subiecte în articol: jobbik
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close