Antena 3 CNN Actualitate "Cornuleţ cu lapte"... EXPIRATE! 12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

"Cornuleţ cu lapte"... EXPIRATE! 12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

"Cornuleţ cu lapte"... EXPIRATE! 12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară
Sursa foto: foto: maramedia.ro
29 Mar 2012   •   10:08

Un număr de 12 copii, majoritatea elevi în mai multe şcoli din Prahova, au ajuns la spital, miercuri seară, cu toxiinfecţie alimentară, autorităţile sanitare spunând că este posibil ca aceştia să se fi îmbolnăvit după ce au mâncat produsele primite la şcoală prin programul "Cornul şi laptele".

Potrivit prefectului de Prahova, Adrian Dobre, 12 copii, majoritatea elevi în mai multe şcoli din judeţ, au ajuns la spital şi au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară.

Cei 12 copii sunt din mai multe localităţi din judeţ, unele situate la distanţe mari una de cealaltă, precum Crivina, Cioceni, Bordenii Mari, Rachieri, Boldeşti Scăieni, Pleaşa, Zamfira, Vălenii de Munte.

Prefectul Adrian Dobre a precizat că o fetiţă din Boldeşti Scăieni a fost în stare mai gravă, însă aceasta şi-a revenit, iar toţi cei 12 elevi, care au fost trataţi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, sunt în afara oricărui pericol.

Prima ipoteză a autorităţilor judeţene este că cei 12 copii s-ar fi îmbolnăvit după ce au consumat produse distribuite în şcoli prin programul "Laptele şi cornul".

Conform sursei citate, miercuri seară reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Şcolar au început anchete în acest caz. Astfel, autorităţile au mers la fabrica unde este produs laptele care a fost distribuit în şcolile de unde provin copiii care s-au îmbolnăvit, iar întregul lot de lapte a fost retras.

De asemenea, joi dimineaţă autorităţile au luat legătura cu distribuitorul de produse în şcoli pentru a stabili dacă acesta asigură toate condiţiile necesare păstrării şi distribuirii în siguranţă a alimentelor care ajung la elevi.

Prefectul a mai spus că au fost prelevate probe din alimente şi că analiza acestora durează 48 de ore, precizează Mediafax.



×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã prahova
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close