Antena 3 CNN Actualitate Cioloș: Săptămâna viitoare, noi norme pentru dezinfectanți. Trimitem raportul Hexi Pharma la Parchet

Cioloș: Săptămâna viitoare, noi norme pentru dezinfectanți. Trimitem raportul Hexi Pharma la Parchet

Cioloș: Săptămâna viitoare, noi norme pentru dezinfectanți. Trimitem raportul Hexi Pharma la Parchet
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    13 Mai 2016   •   15:40


UPDATE 15.40 - Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, după verificările făcute de corpul său de control la Ministerul Sănătății, că va trimite raportul despre Hexi Pharma la Parchetul General și, de săptămâna viitoare, vor fi noi norme pentru dezinfectanți.

Totodată, premierul a anunțat că, de săptămâna viitoare, se vor schimba și formele existente în privința dezinfectanților, astfel că firmele respective vor avea nevoie de două certificate pentru a-și putea pune în vânzare produsele. 

Este vorba despre un certificat pe care firmele vor trebuie să-l obțină de la un laborator acreditat, pentru a avea încă un certificat pe lângă cel obținut în propriile laboratoare.

Totodată, ministrul interimar al Sănătății a spus că se vor găsi metode pentru a-si stimula pe medici să raportze infecțiile din spitale, și nu să le ascundă.

----------------------------

Știrea inițială 13.55

Corpul de control al premierului Dacian Cioloș a început vineri o investigație în scandalul dezinfectanților diluați: face verificări la Ministerul Sănătății, dar și la patru spitale din Capitală. 

Sunt verificate contractele Hexi Pharma cu instituțiile, altele decât cele investigate de Parchetul General. 

Sunt căutate toate contractele cu dezinfectanți făcute de Hexi Pharma, deoarece Corpul de control al premierului vrea să știe cum au optat spitalele pentru această firmă, având în vedere că mai sunt 18 producători de biocide pe piață.

Potrivit șefului Corpului de control al premierului Cioloș, compania Hexi Pharma are contracte cu 50% din piața de profil.

La Ministerul Sănătății este și ministrul interimar, premierul Dacian Cioloș.

Cele patru spitale verificate de Corpul de control al premierului sunt Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul de urgență Floreasca și Spitalul Municipal.

În plus, s-ar putea ca sâmbătă, premierul Cioloș să aibă o întâlnire cu experții străini chemați în ajutor în povestea dezinfectanților diluați.

Întâlnire crucială Iohannis-Cioloș, vineri. Cei doi au decis schimbarea legislației în domeniul sanitar

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.

În urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut falimentul. Reprezentanții Hexi Pharma au înregistrat, marți, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marți la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul dezinfectanților din spitale.

Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. De asemenea, poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Hexi Pharma a fost înfințată în 1994 și are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din acțiuni.

Compania a încheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei și un prfofit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajați.

Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat în scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de 23,4 milioane de lei.

Citiți și: Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori

Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță

Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close