Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam"

Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam"

Coliziunea recentă cu limba engleză a fostului ministrul al Mediului, Costel Alexe, a fost speculată în cheie ironică de Ambasada Suediei.

Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Apr 2021   •   17:23

Costel Alexe, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost încurcat teribil de denumirea în limba engleză a unei organizaţii în timp ce citea un document. 

"Bam, bam, bam", a spus Alexe, după ce s-a chinuit de două-trei ori să citească denumirea respectivă.

Într-o postare de joi, 1 aprilie, pe pagina de Facebook a ambasadei apare fotografia unui sortiment de pizza cu următoarea explicaţie:

Din meniul de prânz al ambasadei: pizza cu banane, curry, brânză și stafide, alune, BAM BAM, stiți voi.

*NOT A JOKE

Postarea mai conţine hashtagul Ambasciata d'Italia a Bucarest

Din meniul de prânz al ambasadei: pizza cu banane, curry, brânză și stafide, alune, BAM BAM, stiți voi. *NOT A JOKE Ambasciata d'Italia a Bucarest

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Joi, 1 aprilie 2021

Gluma a fost, în general, gustată de vizitatorii paginii. Alţii au luat însă imaginea însoţitoare mai în serios decât textul.

"Era bună și o pizza de la Ikea. Bam, bam! ", scrie un internaut, cu trimitere la faptul că respectiva companie a fost fondată în Suedia.

Un altul consideră că postarea este mai degrabă de natură să-i irite pe italieni, prin compoziţia foarte exotică a sortimentului de pizza.

"Ambasada Italiei in Bucuresti asta imi arata a incident diplomatic. Sunteti pe teren neutru dar chiar si asa. Daca era despre sarmale cu banane noi treceam la fapte! Nu stiu, treaba voastra!", a scris acesta.

Costel Alexe, surprins în timp ce se chinuia să citească mai multe cuvinte în engleză. S-a lăsat păgubaș și a râs de propria gafă

Costel Alexe, s-a poticnit în fața a zeci de consilieri județeni, când a încercat să citească de pe foaie numele, în engleză, al unei asociații în care Consiliul Județean Iași este membru fondator.

După ce s-a chinuit să rostească primele cuvinte, Alexe s-a lăsat păgubaș și a rezumat denumirea la o serie de interjecții.

"...bam, bam,bam", a fost soluţia aleasă de fostul ministru de a ieşi din impas.

"Asociația ATRIUM Arhitecture of Totalitarian Regimes of the 20th Century in Europe and Urban Memory" a fost denumirea care i-a dat de furcă lui Alexe.

Acesta a izbucnit apoi în râs. "Engleză, da", a spus el, printre hohotele celor din sală.

×
Subiecte în articol: costel alexe bam bam
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close