Antena 3 Actualitate Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam"

Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam"

de Adrian Iclozan    |    01 Apr 2021   •   17:23
Fostul ministru Costel Alexe, ironizat de Ambasada Suediei după episodul "Bam, bam, bam" hepta

Coliziunea recentă cu limba engleză a fostului ministrul al Mediului, Costel Alexe, a fost speculată în cheie ironică de Ambasada Suediei.

Costel Alexe, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost încurcat teribil de denumirea în limba engleză a unei organizaţii în timp ce citea un document. 

"Bam, bam, bam", a spus Alexe, după ce s-a chinuit de două-trei ori să citească denumirea respectivă.

Într-o postare de joi, 1 aprilie, pe pagina de Facebook a ambasadei apare fotografia unui sortiment de pizza cu următoarea explicaţie:

Din meniul de prânz al ambasadei: pizza cu banane, curry, brânză și stafide, alune, BAM BAM, stiți voi.

*NOT A JOKE

Postarea mai conţine hashtagul Ambasciata d'Italia a Bucarest

Din meniul de prânz al ambasadei: pizza cu banane, curry, brânză și stafide, alune, BAM BAM, stiți voi. *NOT A JOKE Ambasciata d'Italia a Bucarest

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Joi, 1 aprilie 2021

Gluma a fost, în general, gustată de vizitatorii paginii. Alţii au luat însă imaginea însoţitoare mai în serios decât textul.

"Era bună și o pizza de la Ikea. Bam, bam! ", scrie un internaut, cu trimitere la faptul că respectiva companie a fost fondată în Suedia.

Un altul consideră că postarea este mai degrabă de natură să-i irite pe italieni, prin compoziţia foarte exotică a sortimentului de pizza.

"Ambasada Italiei in Bucuresti asta imi arata a incident diplomatic. Sunteti pe teren neutru dar chiar si asa. Daca era despre sarmale cu banane noi treceam la fapte! Nu stiu, treaba voastra!", a scris acesta.

Costel Alexe, surprins în timp ce se chinuia să citească mai multe cuvinte în engleză. S-a lăsat păgubaș și a râs de propria gafă

Costel Alexe, s-a poticnit în fața a zeci de consilieri județeni, când a încercat să citească de pe foaie numele, în engleză, al unei asociații în care Consiliul Județean Iași este membru fondator.

După ce s-a chinuit să rostească primele cuvinte, Alexe s-a lăsat păgubaș și a rezumat denumirea la o serie de interjecții.

"...bam, bam,bam", a fost soluţia aleasă de fostul ministru de a ieşi din impas.

"Asociația ATRIUM Arhitecture of Totalitarian Regimes of the 20th Century in Europe and Urban Memory" a fost denumirea care i-a dat de furcă lui Alexe.

Acesta a izbucnit apoi în râs. "Engleză, da", a spus el, printre hohotele celor din sală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close