Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii ortodocşi s-au călcat în picioare pentru un strop de agheasmă (VIDEO)

Credincioşii ortodocşi s-au călcat în picioare pentru un strop de agheasmă (VIDEO)

Credincioşii ortodocşi s-au călcat în picioare pentru un strop de agheasmă (VIDEO)
Sursa foto: Credinciosi
24 Apr 2009   •   18:32

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc, vineri, Izvorul Tămăduirii. Sute de pelerini din toate colţurile ţării au mers la mânăstiri pentru a lua apă sfinţită.

Curtea mănăstirii Ghighiu de lângă Ploieşti a fost plină de credincioşii veniţi să asiste la slujba oficiată de Preafericitul Daniel şi să ia apă de la izvorul din curtea lăcaşului de cult, vestit pentru puterile sale miraculoase.

Oamenii s-au rugat şi la celebra icoană siriană - făcătoare de minuni, dar şi la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aduse special de la Catedrala Patriarhală.

Forţele de ordine au încercat să păstreze liniştea, însă oamenii şi-au pierdut răbdarea şi au început să se îmbulzească pentru a primi o sticlă cu agheasmă. Din cauza haosului creat, unii credincioşi au ajuns să ia apă sfinţită de la jandarmi şi nu de la preoţi.



După ce preoţii sfinţesc apa, credincioşii veniţi la mănăstirea din localitatea bistriţeană Salva iau agheasmă. Oamenii spun că apa sfinţită îi ajută să se vindece de boli şi alungă Diavolul.

La Biserica Grecească din Brăila, oamenii au stat la rând toată noaptea pentru a lua din apa sfinţită care izvorăşte de lângă lăcaşul de cult. După ore de aşteptare, preoţii au sfinţit izvorul, iar oamenii au luat cu bidoanele agheasma în speranţa că se vor vindeca de boli.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Izvorul Tamaduirii imbulzeala preoti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close