Antena 3 CNN Actualitate Criminalul de la Onești nu regretă că i-a ucis pe cei doi muncitori, dar vrea în arest la domiciliu

Criminalul de la Onești nu regretă că i-a ucis pe cei doi muncitori, dar vrea în arest la domiciliu

Criminalul din Oneşti ajunge marți în faţa judecătorilor Curții de Apel Bacău. Gheorghe Moroşan va încerca să-i convingă pe magistraţi să-l plaseze în arest la domiciliu.

Criminalul de la Onești nu regretă că i-a ucis pe cei doi muncitori, dar vrea în arest la domiciliu
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    21 Sep 2021   •   14:49

Gheorghe Moroşan a declarat senin în fața instanței că NU regretă faptul că a ucis cu sânge rece doi muncitori, pentru că nici la el nu s-a gândit nimeni atunci când statul român i-a luat apartamentul.

Criminalul din Onești cere să fie eliberat din închisoare

Autorul dublei crime de la Onești cere să fie eliberat din arest, în condițiile în care nu regretă că i-a omorât pe cei doi muncitori care lucrau în apartament.

Gheorghe Moroșan și soția lui vor încerca să-i convingă pe cei din instanță să îi cerceteze la domiciliu.

Avocatul Adrian Cuculis spune că nu există niciun motiv pentru care cei doi să fie eliberați din închisoare.

„Rechizitoriul pe care l-au întocmit procurorii este unul foarte clar. Faptele sunt absolut probate. Deși vorbim de presupusul criminal pentru că trebuie să intervină o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare, vă spun din rechizitoriu că lucrurile sunt probate, el trebuie să fie condamnat.

Solicitarea lui este una care vine să își bată joc de anchetă și să se mai plimbe pe la instanțe. Este o tactică veche a celor care sunt în arest, mai ales când vor să mai iasă la lumina zilei. Nu există niciun motiv pentru care el ar trebui să fie cercetat în arest la domiciliu. Din punctul meu de vedere, cererea lui o să fie respinsă.”, a explicat Adrian Cuculis la Antena 3.

Criminalul de la Onești și-ar fi dorit să omoare mai mulți oameni: ”Îmi pare rău că n-am găsit mai mulți”. Stenogramele din rechizitoriu

Stenogramele discuțiilor pe care ucigașul de la Onești, Gheorghe Moroșan, le-a purtat în ziua crimei relevă faptul că bărbatul și-ar fi dorit să ucidă mai mult de două persoane. Acesta și-a exprimat dezamăgirea că în apartamentul în care intrase pentru a săvârși tragedia nu erau mai mulți oameni, într-o discuție cu soția lui care se afla în apropiere.

Schimbul de replici dintre cei doi a avut loc după ce la fața locului au început să apară forțele de ordine, urmare a apelului la 112 al criminalului. Discuția face parte dintr-o transmisiune live pe Facebook de la fața locului.

” – Moroșan Gheorghe: mie îmi pare rău că n-am găsit mai mulți aici

– Moroșan Aurelea: ei;

– Moroșan Gheorghe: să am ce omorî,

- Moroșan Aurelea: nu mai omorî că… stai liniştit;

– Moroșan Gheorghe: da;”

În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău se află și stenogramele primului apel telefonic al ucigașului la 112. Bărbatul a transmis poliției că îi va omorâ pe ostatici în două ore, dacă situația nu va f rezolvată.

”– Moroșan Gheorghe: Am doi oameni. Eu mai mult de două ore nu aștept, dacă nu, le iau gâturile, îi omor pe amândoi.

– operator 112: ei nu rezolvați așa treaba.

– Moroșan Gheorghe: eu am găsit doi oameni aici și gata.

– operator 112: liniștiți-vă.

– Moroșan Gheorghe: nu domnule ascultați ce vă spun eu, din momentul de față dacă în două ore nu vine am luat gâturile la amândoi (neinteligibil), niște bandiți de procurori și banditul de comandant al politiei de aici din Onești cu banditul de comandant al judetului Bacău.”

Potrivit rechizitoriului preluat de Gândul, operatorul 112 a vorbit la telefon cu una dintre victime.

„– dispecer Poliția Oneşti: oamenii ăia an și ei o familie (neinteligibil)

– Moroşanu Gheorghe: nu mă interesează de familia nimănui

– dispecer Poliția Oneşti: oamenii de acolo nu au nicio vină, dați-mi un pic să vorbesc şi cu domnii de acolo, să vorbesc un pic cu ei

– Moroşanu Gheorghe: da vorbiți, poftim, vorbiți.

– Victima Pătatu Dan: ..

– dispecer Poliția Oneşti: da, v-ascult, ce se întâmplã?

– Victima Pătatu Dan: ce să se întâmple, suntem seehestrați în apartamentul dânsului, legați la spate şi ne amenințã că ne omoară dacă (neinteligibil) o mișcare pe stradă sau la ușă.

–  dispecer Poliția Oneşti: am înțeles, rugămintea mea este în felul următor să încercați să-l liniştiți dumneavoastră, vă liniștiți, o să ajungă și colegii mei să căutãm o soluție să-l rezolvăm pe domnul da..

–  Victima Pătatu Dan: dânsul aşteaptä actul aIă care îl cere dânsul.

–  dispecer Poliția Oneşti: O să.. asta încercăm, să facem rost de actul respectiv ca să (neinieligibil)

– Moroşanu Gheorghe: gata, gata, dom’le că se discută prea mult, nu mai aveți ce discuta cu …”

Firul evenimentelor

„La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, susţin procurorii.

Conform acestora, bărbatul a cumpărat dintr-un magazin din Oneşti 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, acesta a luat cu el, de acasă, un cuţit, iar asupra lui au fost găsite, după săvârşirea faptei, şi două spray-uri piper.

Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajaţi ai firmei care avea în proprietate locuinţa, pe care i-a ameninţat şi i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat uşa, folosind cheile ce se aflau în ială.

„La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările”, mai arată procurorii.

Când una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe inculpat, acesta a început să îi agreseze pe cei doi cu cuţitul.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, susţin procurorii.

După ce au constatat că inculpatul a agresat victimele, poliţiştii au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

„În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână. După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare”, se arată în comunicatul Parchetului.
 
Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar a doua a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

×
Subiecte în articol: criminalul de la Onești
Parteneri
Localitate din România în care casele se vând chiar și cu 10.000 de lei
x close