Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu: Această vizită a lui Băsescu în SUA putea să nu aibă loc. Are un statut de bonus

Cristian Tudor Popescu: Această vizită a lui Băsescu în SUA putea să nu aibă loc. Are un statut de bonus

Cristian Tudor Popescu: Această vizită a lui Băsescu în SUA putea să nu aibă loc. Are un statut de bonus
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    13 Sep 2011   •   22:40

Cristian Tudor Popescu vorbeşte la "Sinteza Zilei" despre întâlnirea de marţi dintre preşedintele României şi omologul său din Statele Unite, în Biroul Oval de la Casa Albă.

Potrivit unor surse din delegaţia oficială care îl însoţeşte la Washington pe preşedintele Traian Băsescu, întâlnirea dintre acesta şi preşedintele Obama, în Biroul Oval de la Casa Albă, a durat 25-30 de minute, nefiind prevăzută în agenda niciunuia dintre şefii de stat.

Cristian Tudor Popescu este de părere că această întâlnire cu Barack Obama nu este ceea ce şi-ar fi dorit preşedintele României. Întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite a fost departe de rangul celei din 1978, când Nicolae Ceauşescu a fost primit de Jimmy Carter cu onorurile maxime ale vizitei de stat.

Jurnalistul susţine importanţa acordată întâlnirii de către Barack Obama nu este legată de faptul că preşedintele României este Traian Băsescu, ci faptul că importanţa politică a României nu recomandă o vizită de stat.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close