Antena 3 CNN Actualitate CTP, discurs acid despre Djokovici: "Du-te acasă şi fă un party sălbatic!"

CTP, discurs acid despre Djokovici: "Du-te acasă şi fă un party sălbatic!"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, cunoscut ca un admirator al lui Novak Djokovici, nu s-a sfiit să îl critice pe sportiv, când acesta se află în aşteptarea verdictului guvernului australian, în cazul legat de scutirea dubioasă de la vaccinare pe care a primit-o din partea organizatorilor Australian Open.   

CTP, discurs acid despre Djokovici: "Du-te acasă şi fă un party sălbatic!"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2022   •   10:03

"Trebuie să înţelegem exact situaţia. Cuvintele "scutire medicală" nu au niciun sens. E absurd. 

Novak Djokovici nu a pomenit niciodată de vreo afecţiune pe care ar avea-o el şi care nu i-ar permite să se vaccineze. Nu! 

El a spus foarte limpede, încă din 2020, că nu va accepta niciodată să fie silit să se vaccineze. 

Din acest motiv, este idolul conspiraţioniştilor antivaccinişti pe reţelele de socializare.

Ce sens are să discutăm despre scutire medicală? Ce scutire medicală? Acolo sunt patru prevederi, în legea australiană, e vorba de reacţii adverse la o primă vaccinare, care duc la spitalizare sau incapacitare... Care reacţie? Că Djokovic nu s-a vaccinat", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

CTP: "Este idolul conspiraţioniştilor antivaccinişti pe reţelele de socializare. Ce sens are să discutăm despre scutire medicală? Ce scutire medicală?"

"Apoi, o afecţiune diagnosticabilă medical acută. Păi, dacă are aşa ceva, atunci se pune problema cum joacă, nu dacă-i vaccinat sau nu. 

Şi, în sfârşit, o inflamaţie cardiacă în ultimele şase luni. Să fim serioşi... Mai rămâne una singură şi anume dacă are nişte alergii, intoleranţe la anumite substanţe din vaccinurile aprobate. Păi, dacă are, a făcut vreodată o vorbire Djokovici despre asta?  

N-ar trebui acum să aibă bunul simţ faţă de locuitorii Australiei, care sunt în proporţie de 90% vaccinaţi, care au trecut prin nişte restricţii crâncene, sute de zile de lockdown, oameni care au suferit chinuri în ultimii doi ani, legat de COVID şi de carantină, şi cărora le-ar datora Novak Djokovici măcar o explicaţie? 

Ceea ce mă întristează pe mine cel mai tare în toată povestea asta este faptul că dragostea pentru tenis a lui Djokovici, pentru marea performanţă, pentru a fi o legendă a tenisului, pentru a fi cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, toate astea contează mai puţin decât antivaccinismul ăsta al lui, ideile stranii pe care le are în legătură cu apa contaminată care ar putea să fie purificată prin rugăciune şi credinţă, tot felul de astfel de aiureli care vin din zona crepusculară a internetului şi faptul că toate acestea îl fac pe el să refuze vaccinarea.

Ce i-aş putea spune acum? Bine, Nole, dacă aşa de mult contează pentru tine povestea asta cu vaccinul, atunci bine... Dacă nu eşti primit la Melbourne, du-te acasă, mai organizează un Adria Tour la Belgrad, fără să respecţi niciun fel de norme sanitare, cum s-a întâmplat în iunie (n.r. - în iunie 2020, când Adria Tour a devenit un focar de infecţie), că la Belgrad se poate, eşti lăsat să faci ce vrei, încheie-l cu un party sălbatic, aşa cum s-a întâmplat în iunie şi fii fericit", a continuat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Novak Djokovic, expulzat din Australia. Tenismenul a făcut recurs la decizia autorităților

Este scandal internațional în lumea sportului, după ce Novak Djokovic este la un pas de a fi expulzat din Australia.

Autoritățile de la Melbourne i-au respins viza pe motiv că el și echipa sa ar fi solicitat o viză greșită. 

Refuzul autorităților vine și după ce Djokovic a prezentat o scutire medicală pentru cerințele țării privind vaccinarea. 

Sportivul a făcut recurs 

Novak Djokovic a făcut însă recurs în justiție împotriva deciziei autorităților din Australia de a-i anula viza și de a-l expulza din țară pe motiv că nu este vaccinat. 

Judecătorul Anthony Kellu va analiza astăzi cererea sârbului reținut ieri în aeroport. 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu nevaccinat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close