Antena 3 CNN Sport Novak Djokovic, expulzat din Australia! Tenismenul a făcut recurs la decizia autorităților

Novak Djokovic, expulzat din Australia! Tenismenul a făcut recurs la decizia autorităților

Este scandal internațional în lumea sportului. Novak Djokovic este la un pas de a fi expulzat din Australia.

Novak Djokovic, expulzat din Australia! Tenismenul a făcut recurs la decizia autorităților
Sursa foto: cnn.com
de Laura Dinu    |    06 Ian 2022   •   08:13

Autoritățile de la Melbourne i-au respins viza pe motiv că el și echipa sa ar fi solicitat o viză greșită. 

Refuzul autorităților vine și după ce Djokovic a prezentat o scutire medicală pentru cerințele țării privind vaccinarea. 

Nu i s-a permis să intre în Australia

Realizatorii turneului Australian Open i-au permis participarea, dar odată ce a aterizat în Australia, sportivului i s-a interzis să intre. 

Campionul en-titre de la Australian Open, Novac Djokovic nu a putut să intre în Australia din cauza restricțiilor de călătorie în vigoare. Intrarea în țară este interzisă fără schema completă de vaccinare sau dovezi medicale care să ateste că aceasta nu este posibilă. În consecință acesta a rămas blocat pe aeroportul din Melbourne.

Prim ministrul australian spune că nu există excepții de la reguli

Prim ministrul australian Scott Morrison laudă modul în care autoritățile vamale au gestionat situația.

”În ceea ce îl privește pe domnul Djokovic, regulile sunt reguli şi nu există cazuri speciale. Regulile sunt reguli. Forţele de frontieră şi-au făcut treaba, intrarea cu viză necesită dubla vaccinare sau o examinare medicală. Mi s-a spus că o asemenea scutire nu-şi avea cazul şi în rezultat el se supune acelorași reguli ca oricine altcineva”, a declarat Scott Morrison, prim-Ministrul Australiei.

Președintele Serbiei este alături de Novak Djokovic

Președintele Serbiei a anunțat între timp că sportivul, care este acum numărul 1 mondial, se bucură de susținerea întregii țări. 

”Tocmai am terminat o conversație telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus că toată Serbia este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun tenismen din lume în cel mai scurt timp posibil. În conformitate cu toate normele internaționale, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr!”, a scris Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, pe contul său de Facebook. 

Sportivul a făcut recurs 

Novak Djokovic a făcut însă recurs în justiție împotriva deciziei autorităților din Australia de a-i anula viza și de a-l expulza din țară pe motiv că nu este vaccinat. 

Judecătorul Anthony Kellu va analiza astăzi cererea sârbului reținut ieri în aeroport. 

 

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close