Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu a ales cel mai controversat vaccin: Nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional

Cristian Tudor Popescu a ales cel mai controversat vaccin: Nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că a reuşit să se programeze pentru vaccinarea anti-COVID şi, pentru că nu se sperie fără motiv întemeiat, va fi imunizat cu serul produs de AstraZeneca.

Cristian Tudor Popescu a ales cel mai controversat vaccin: Nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Mar 2021   •   15:12

"(...) în ciuda numeroaselor întreruperi ale platformei, am reușit să intru pe o listă de așteptare și, pentru că nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional, voi fi vaccinat cu AstraZeneca", scrie gazetarul Cristian Tudor Popescu, pe republica.ro.

Încă două ţări au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, iar la noi oamenii se tem de serul britanic anti-COVID şi îşi anulează programările.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că problemele de sănătate apărute la cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca reprezintă un caz la un milion de persoane, în timp ce rata de apariție a respectivelor probleme la persoanele nevaccinate este de un caz la o mie de persoane.

Gheorghiță spulberă temerile: Un caz la un milion de vaccinați AstraZeneca, față de un caz la o mie la populația nevaccinată

"Ca nivel de frecvență înseamnă un caz la un milion de persoane vaccinate, ceea ce este mult sub frecvența anticipată la nivel populațional în condiții bazale, la populație nevaccinată, în cazul în care aceste evenimente au o frecvență anuală cumulată de un caz la o mie de persoane", a spus dr. Gheorghiță.

Potrivit acestuia, marți, AEM și OMS reevaluează toate datele raportate la nivel european iar joi, 18 martie, se așteaptă o clarificare a tuturor informațiilor.

Tot mai mulţi români se tem de serul britanic şi îşi anulează programările stabilite pentru imunizarea cu AstaZeneca. S-a întâmplat şi in Capitală, unde o femeie a anulat programerea fiicei sale cu serul Astra Zeneca.

33.000 de oameni şi-au anulat programările pentru imunizarea cu AstraZeneca în ultimele zile

Marţi, agențiile de sănătate din Suedia și Letonia au anunțat că suspendă temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca, ca o măsură de precauție.

Decizia este "o măsură de precauție suplimentară", timp în care vaccinul este examinat și nu se leagă de utilizarea acestuia în Letonia.

În România, circa 33.000 de oameni şi-au anulat programările pentru imunizarea cu AstraZeneca în ultimele zile, iar decizia autorităţilor e să continue vaccinarea.

România continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, deşi 15 state au decis să suspende vaccinarea populaţiei cu serul dezvoltat de compania britanică din cauza reacţiilor adverse. 

Decizia de la noi a fost luată într-o şedinţă extraordinară la care au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reprezentanţi ai Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului. 

Criza vaccinului de la AstraZeneca este în plină desfăşurare. După ce Italia a anunţat că suspendă temporar vaccinarea cu lotul ABV5811 AstraZeneca, la câteva ora mai târziu, Germania anunţă că suspendă şi ea vaccinarea cu toate serurile de la AstraZeneca. 

Lotul incriminat de Italia acum a ajuns şi la noi, dar autorităţile de la noi nu au luat încă nicio decizie. 

Citiți și: Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"

Prof. dr. Ceaușu: E posibil ca până la sfârșitul anului, situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită

Emanoil Ceaușu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în boli infecțiose din România, a vorbit la Antena 3 despre evoluției pandemiei de coronavirus.

Potrivit profesorului Emanoil Ceaușu, vaccinarea va fi metoda prin care pandemia va fi stopată.

"Vaccinarea trebuie să se facă cât mai rapid și la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea pune repede capăt acestei pandemii", a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu vaccin astrazeneca
Parteneri
Se schimbă legea pensiilor! Marcel Boloș, anunț important
x close