Antena 3 CNN Actualitate Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"

Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"

O somitate medicală românească dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca. Andreea Cigolea a reușit să stea de vorbă cu domnul profesor doctor Emanoil Ceaușu, unul dintre cei mai reputați specialiști în boli infecțiose din România.

Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"
de Gabriel Dano    |    12 Mar 2021   •   21:14

Informațiile oferite de reputatul medic sunt extrem de prețioase în contextul dezbaterii aprinse din aceste zile privind vaccinul produs de AstraZeneca și posibilele efecte adverse grave care ar fi putut să fie date de serul conținut de anumite loturi.

"Toate vaccinurile pot da efecte adverse, mai mult sau mai puțin, dar efectele adverse create de vaccinul AstraZeneca se încadrează în regula efectelor adverse mai minore sau majore. Este o discuție care se pune în prezent privind tromboembolismul produs de acest vaccin.

Cei care se ocupă de reacțiile adverse privind studierea lor, probabil că zilele viitoare ne vor da un răspuns. Din informațiile pe care le am, Agenția Europeană a Medicamentului nu a propus întreruperea vaccinării cu acest produs. Sunt unele țări care, probabil, din prudență au întrerupt deocamdată această vaccinare", a spus dr. Ceaușu.

"Pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză, le spun să stea liniștiți pentru că au trecut zile de când s-au vaccinat și lucrurile probabil că în acest moment sunt în regulă. Iar pentru rapel, a doua doză, în momentul în care autoritățile vor relua vaccinarea, se pot vaccina.

Eu zic să nu le fie teamă de aceste efecte adverse pentru că acestea pot să apară după orice vaccin, nu numai după vaccinurile legate de COVID, ci și după alte vaccinuri leagate de alte afecțiuni și acestea țin parțial de vaccin și, în mare parte, de felul în care reacționează organismul la vaccinare", a mai spus medicul Emanoil Ceaușu.

Acesta a explicat și prin ce se diferențiază vaccinul produs de Astra Zeneca de celelalte vaccinuri concurente:

 

×
Subiecte în articol: Andreea Cigolea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close