Antena 3 CNN Actualitate Criză de vaccinuri. Bebeluşii din Prahova amânaţi cu imunizarea de peste o lună

Criză de vaccinuri. Bebeluşii din Prahova amânaţi cu imunizarea de peste o lună

Criză de vaccinuri. Bebeluşii din Prahova amânaţi cu imunizarea de peste o lună
Sursa foto: vaccinuri
20 Apr 2010   •   15:28

Criza de vaccinuri gratuite pentru bebeluşi continuă. Medicii de familie care trebuie să facă imunizarea micuţilor au primit doar dozele anti-hepatita B. Pentru aproape 2.400 de copii din judeţul Prahova, vaccinarea împotriva celorlalte afecţiuni pentru care serul este gratuit s-a amânat deja cu mai bine de o lună.

Încă din luna martie, vaccinul pentavalent, care îi protejeajă pe micuţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi a poliomelitei, lipseşte din stocurile Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Vaccinul costă între 150 şi 250 de lei. Deşi preţul este destul de mare, părinţii spun că ar face orice sacrificiu pentru sănătatea copiilor.

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Sănătăţii a trimis fonduri către Direcţia de Sănătate Publică Prahova pentru a achizitiona dozele de vaccin necesare pentru începutul anului 2010. Acestea s-au terminat însa în luna februarie. Din martie, DSP Prahova aşteaptă ca Ministerul să finalizeze licitaţia pentru a primi noi doze de vaccin atât pentavalent, cât şi împotriva tuberculozei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vaccin prahova bebelusi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close